Cât e șpaga pentru un permis auto? Sumele fabuloase încasate de un instructor auto

Ultima actualizare:

Un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, şi un bărbat de 28 de ani au pus la punct un mecanism de fraudare a probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti, suma solicitată candidaţilor fiind cuprinsă între 3.000 şi 7.500 euro, conform Agerpres.

Candidații ajungeau la proba practică, după ce fraudau etapa scrisă a examenului auto. Foto generic.
Candidații ajungeau la proba practică, după ce fraudau etapa scrisă a examenului auto. Foto generic.

Gruparea acționa la nivel național: examen auto, luat pe bani grei

Cei doi au recrutat zeci de candidaţi din mai multe judeţe, care intrau în sala de examen purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică ce le permitea să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu bărbatul de 28 de ani, care juca rolul de "sufleor", acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile pentru examenul auto.

Citește și: Atenție, șoferi! Imagini video înspăimântătoare din București, cu „pirații” din trafic! Folosesc și copii

Cazul a fost descoperit de poliţiştii de la Serviciul Rutier Ilfov, după ce un candidat, în vârstă de 32 de ani, a intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine şi în urechi, aceasta permiţându-i "sufleorului" să vadă monitorul şi să transmită răspunsurile corecte.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat, marţi, trei percheziţii la sediul unei şcoli de şoferi din Bucureşti şi la domiciliile celor implicaţi în acest caz.

Vezi și: Permisul suspendat se va recupera mai ușor, iar viitorii șoferi vor susține diferit proba traseului

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2018 - 2022, un instructor auto împreună cu un bărbatul de 28 de ani au racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti.

IPJ Ilfov menţionează că, în activitatea infracţională, nu au fost angrenaţi lucrători din cadrul Serviciul Permise Bucureşti.

Nu rata nici: Atenție, șoferi! Jumătate de milion de permise auto expiră, în curând

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, fals informatic, fals în declaraţii şi abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net