Atenție, șoferi! Jumătate de milion de permise auto expiră, în curând

Peste 450.000 de permise de conducere își vor pierde valabilitatea în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, iar Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) le cere șoferilor să solicite din timp preschimbarea documentului, înainte de expirare pentru evitarea aglomerației la ghișee.

Acești pași trebuie urmați pentru schimbarea documentului, din timp, 

DRPCIV a explicat pașii pe care trebuie să-i urmeze șoferii care solicită un nou permis de conducere. În primul rând, se face o programare online pe site-ul www.drpciv.ro, urmată de achitarea contravalorii aferente unui permis de conducere, în valoare de 89 de lei, prin intermediul CEC, BCR sau prin rețeaua de stații SelfPay, dar și pe internet la ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, transmite Adevărul.

Citește și: Veste proastă pentru șoferi! Cât se scumpește asigurarea RCA

Șoferii trebuie să-și pregătească documentele necesare pentru a solicita un permis de conducere valabil. Este vorba de act de identitate valabil în original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, și dovada efectuării plății taxei, documente obligatoriu de prezentat la ghișeu la data programată.

Vezi și: Șoferii români, dezlănțuiți pe Reddit! Tema care i-a înfierbântat

Cererea pentru preschimbarea fiecărui permis de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Fiecare permis de conducere se livrează, prin serviciul de curierat al Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5 și 15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

Nu rata nici: Un nou marcaj rutier complică viața șoferilor! Amenda este de 750 de lei

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
infidelitate jpeg
cub Daniel Onoriu png
loredana groza si sotul 7 webp
cub mașina moș craciun png
cub mihai traistariu png
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif