Șoferii români, dezlănțuiți pe Reddit! Tema care i-a înfierbântat

Ultima actualizare:

Un șofer român a deschis un subiect de discuție, pe binecunoscuta platformă online Reddit și spiritele s-au încins, o „armată” de alți șoferi vărsându-și amarul într-o discuție fără sfârșit.

Unii șoferi folosesc banda de urgență a autostrăzilor pentru a depăși
Unii șoferi folosesc banda de urgență a autostrăzilor pentru a depăși

Inspirat de drumul din weekend-ul prelungit, aș vrea să facem o listă cu cele mai enervante/periculoase obiceiuri ale șoferilor de pe drumurile românești. Dați și o mică explicație, de ce vi se pare nasoală treaba”, a scris acesta.

Tăierea curbelor fără vizibilitate, manevră criminală

Totodată, inițiatorul discuției a enumerat exact experiențele care l-au terorizat pe șoselele patriei. Două obiceiuri cu adevărat periculoase, veritabile „bombe cu ceas”, reprezintă tăierea curbelor fără vizibilitate și depășirea coloanei în curbă fără vizibilitate.

Devenite un „truc” criminal, aceste manevre au dus, în multe rânduri la tragedii. Ne amintim, bineînțeles și de accidentul cumplit produs de mașina condusă de Șerban Huidu, întâmplat într-un scenariu similar.

Citește și: Atenție șoferi! Noul proiect de lege al codului rutier aduce avantaje surprinzătoare

A fost nevoie doar de o scânteie și șoferii români au început să enumere situațiile neplăcute din trafic.

„Mers cu viteză mult sub limita legală”, „TIR-uri care se lipesc de tine dacă nu mergi cu 80 km/h prin ocalitate”, „staționări până în trecerea de pietoni”, „oprit până în intersecție” sau „mers cu luminile de ceață când afară e senin” sunt doar câteva dintre replici. 

Faza lungă, „boală grea” și periculoasă pentru toți participanții din trafic

De asemenea, un caz cu adevărat periculos a fost povestit de un alt șofer. Acesta a relatat un moment dintr-un traseu parcurs pe Autostrada Soarelui. Pe contrasens, șoferul altei mașini circula cu faza lungă pornită, orbindu-i pur și simplu pe șoferii care circulau regulamentar pe celălalt sens.

Și aceasta este o practică destul de des întâlnită, unii șoferi uitând pur și simplu că au mărit puterea farurilor. Mai grav, aceștia ignoră și flash-urile de avertizare transmise de ceilalți participanți la trafic.

Citește și: Claxonaţi şi daţi flash-uri? Riscaţi amenzi uriaşe! Cum arată noul cod rutier

Ultima modificare a Codului Rutier a intrat în vigoare, la începutul anului 2022, în luna februarie. Majoritatea situațiilor descrise de șoferii de pe Reddit erau penalizate și în versiunile anterioare ale Codului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
index jpg
femeie zambet buchet trandafiri roz (2) jpg
rosii tomate istock jpg
carnaval nisa epa efe jpg
Madalin Costin jpg
proces vlad pascu judecatoare jpg
trandafir jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net