Atenție, șoferi, s-a schimbat legea! 7 ani de închisoare dacă faci asta

Ultima actualizare:

Curtea Supremă de Justiție a decis să schimbe legea în ceea ce privește șoferii implicați într-un accident. Persoanele care încalcă această nouă regulă riscă până la 7 ani de închisoare.

 Atenție șoferi s-a schimbat legea! 7 ani de închisoare dacă faci asta
Atenție șoferi s-a schimbat legea! 7 ani de închisoare dacă faci asta

Tragedia din Județul Ialomița, care a avut loc în 2015, în urma căreia un bărbat aflat pe bicicletă a murit, după ce a fost lovit de o mașină, nu a rămas fără ecou, astfel că la ani buni de la accident s-a introdus o nouă lege, care îi pedepsește pe șoferii iresponsabili.

Citește și: Accident în curtea Mănăstirii Cernica! O femeie a murit, după ce a fost spulberată de o mașină

Ceea ce a fost cu totul revoltător, în cazul petrecut în 2015, este că șoferul șters toate urmele și a scăpat inițial cu o pedeapsă mai mică. În 2022, bărbatul a mai primit doi ani de închisoare. 

Potrivit statisticilor, anual, în România, 2000 de persoane își pierd viața în accidente de mașină, iar din păcate vinovații reușesc să scape de consecințele legale. 

Autoritățile au introdus recent o măsură foarte dură pentru soferii care încearcă să-și ascundă rumele. Curtea Supremă a decis sa schimbe legea și a hotărât că este faptă penală ca o persoană să mute mașina de la locul accidentului fără acordul polițiștilor. Șoferii care nu vor respecta această măsură, vor avea de-a face cu urmări destul de dure și pot risca o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Vezi și: Accident cumplit! Un autocar cu 51 de persoane a intrat într-un imobil!

”Există această presiune a claxoanelor din spate în care șoferul implicat este presat să-şi mute autovehicului. Este creată o stare mare de tensiune mai ales că a fost implicat într-un accident rutier. 

Este clar un şoc pentru el, peste asta mai vine şi presiunea celorlalţi participanţi la trafic care îl îndeamnă să-şi mute maşina, că nu este mare lucru. Nu, el trebuie să rămână pe aceeaşi poziţie iar mutarea se va face doar după ce organele de poliţie prezente fac cercetarea la faţa locului şi dispun şi mutarea autovehiculelor”, a explicat și Daniel Zontea, polițist rutier la Biroul Rutier Brașov, potrivit Antena 3

Accident tragic în curtea Mănăstirii Cernica

Un accident deosebit de grav a avut loc recent la Mănăstirea Cernica, unde o femeie a decedat, după ce un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat în curtea mănăstirii. Șoferul a acroșat mai multe persoane, printre care și două femei. Una dintre victime a murit pe loc, iar cealaltă a fost transportată de urgență la spital. 

Autorul tragediei este un bărbat în vârstă de 42 de ani, care abia își luase carnetul de conducere și nu avea experiență la volan. Acesta a fost testat pentru consumul de alcool și alte substanțe, iar rezultatele au fost negative. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net