Atenție șoferi! Noul proiect de lege al codului rutier aduce avantaje surprinzătoare

Ultima actualizare:

Codul Rutier ar putea suferi câteva modificări importante ce vor avantaja persoanele care doresc să susțină, în viitorul apropiat, examenul pentru obținerea carnetului de șofer. 

Atenție șoferi! Modificările propuse pentru noul cod rutier
Atenție șoferi! Modificările propuse pentru noul cod rutier

Cei care vor să-și ia carnetul de conducere ar putea să o facă mult mai ușor ca până acum, datorită unui proiect de lege ce urmează a fi dezbătut în Senat. Noul proiect de pe masa parlamentarilor propune ca examenul pentru carnetul de condus să poată fi susținut oriunde în țară, nu doar în localitatea sau regiunea de domiciliu. 

Citește și: Noul Cod Rutier: Șoferii care fac drifturi pe stradă sau în parcări rămân fără permis

Proiectul de lege propune ca noii șoferi să-și poată lua permisul de conducere de la orice autoritate națională competentă, nu doar acolo, unde își au reședința. De asemenea, permisul de conducere va fi eliberat de autoritățile din zona unde examenul a fost susținut. 

Scopul acestui proiect de lege este scurtarea timpului alocat pentru obținerea permisului de conducere, care include mai multe etape, cum ar fi școala de șoferi și pregătirea practică, apoi examenul de condus ce presupune sala și traseul. 

Citește și: Codul Rutier a suferit modificări. Zece prevederi noi de care șoferii trebuie să țină cont

Potrivit noului proiect de lege, cei interesați vor putea susține sala după pregătirea teoretică, apoi se pot ocupa de pregătirea practică pentru a susține traseul, notează Antena 3

,, Cursurile de pregătire practică în vederea obținerii permisului de conducere, corespunzător categoriei de permis solicitat, pot începe și după ce candidatul a fost declarat «ADMIS» de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoștințelor”, se arată în document.

Examenul se va desfășura diferit 

Proiectul de lege are în vedere scurtarea perioadei necesare pentru obținerea permisului de conducere. În prezent, proba traseului se susține la luni distanță de la promovarea examenului teoretic. 

O altă modificare importantă, pe care o propune noul proiect de lege, este că în timpul examenului de condus, alături de candidat, se va afla nu numai polițistul, ci și instructorul. Această măsură va simplifica mult situația, întrucât nu va ma fi nevoie de un martor, așa cum este regula, la acest moment. 

De asemenea, prezența instructorului în mașină, alături de candidat, în timpul examenului ar putea funcționa și ca o formă de sprijin psihologic. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net