Noul Cod Rutier: Șoferii care fac drifturi pe stradă sau în parcări rămân fără permis

Ultima actualizare:

Sancțiuni mai aspre pentru șoferii teribiliști! Din 27 februarie, de când vor intra în vigoare noile modificări ale Codului Rutier, cei care fac drifturi pe stradă sau în parcări rămân fără permis pentru 30 de zile. 

politie restrictii inquam jpeg

Mai sunt puține zile până când vor intra în vigoare modificările care au fost aduse Codului Rutier, iar șoferii trebuie să știe că pedepsele pentru încălcarea normelor rutiere s-au înăsprit.

În această situație se află și șoferii amatori de drifturi ilegale. Aceștia vor rămâne fără permis pentru 30 de zile și vor încasa și o amendă cuprinsă între 580 și 725 lei, începând cu 27 februarie. Astfel, șoferii din România se vor gândi de două ori înainte să se mai distreze cu mașina.

Permis suspendat și amenzi mult mai mari

În prezent, cei care fac drifturi ilegale pe străzile sau în parcările din România pot fi sancționați doar pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, cu amendă cuprinsă între 200 și 1000 de lei. Însă, în urma modificărilor Codului Rutier, aceștia vor fi sancționați cu amendă între 580 și 725 de lei, dar și suspendarea permisului pentru 30 de zile. Amenda este și mai mare, iar permisul este suspendat 60 de zile în cazul în care în urma distracției are loc un accident ușor.

Pedepse mai aspre

Din 27 februarie, șoferii care merg nejustificat pe banda de urgență pe autostradă vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei, iar cei care întorc sau merg înapoi se vor allege cu permisul suspendat pentru 90 sau chiar 120 de zile.

Se măreşte perioada de suspensare a permisului de conducere de la 90 la 120 de zile pentru  neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

Se majorează de la 30 de zile la 60 de zile pedeapsa pentru cei care fac depăşiri ilegale şi nu acordă prioritate.

În ceea ce privește viteza de deplasare, depăşirea vitezei maxime admise cu peste 70 kilometri la oră se pedepseşte cu reţinerea permisului de conducere pentru 120 de zile. 

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net