Bulgarii s-au răzgândit! Podul Giurgiu-Ruse nu se mai închide, apar restricții de circulație din 9 iulie

Interesele economice au modificat proiectul bulgarilor de a repara Podul Giurgiu-Ruse. La nici 24 de ore după ce au anunțat partea română că podul dintre cele două țări se închide complet începând cu data de 9 iulie, timp de două luni, vecinii noștri au revenit. Presiuni foarte mari pentru relaxarea restricțiilor rutiere pe pod au venit din partea transportatorilor și reprezentanților patronatelor din turism, printre care Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT). 

Podul de la Giurgiu Ruse intră în reparații
Podul de la Giurgiu-Ruse intră în reparații timp de doi ani pe partea bulgară. Foto: europafm.ro

Cum vor funcționa restricțiile pe Podul Giurgiu-Ruse

Directorul general al Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol a anunțat că circulația pe Podul Giurgiu – Ruse se va închide doar parțial, pe o singură bandă. Concret, circulația va fi oprită pe câte o bandă de circulație pe partea bulgară, cu temporizare semaforizată la 3 minute, pentru prima fază a înlocuirii asfaltului.

Ulterior, partea bulgară va decide dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulației rutiere.„Sperăm să nu ajungem într-o astfel de situație. Lucrarea durează undeva la prima estimare la doi ani de zile”, a spus Cristian Pistol conform economedia.ro.

În timpul reparațiilor la Podul „Prieteniei” cum se mai numește construcția, autoritățile române și bulgare au stabilit că nu se va închide și linia de tren peste Dunăre de sub calea rutieră. 

„Firma executantă va lucra fără întrerupere, cu program de lucru prelungit, 7 zile pe săptămână, cu termene scurte şi cu posibilitatea de scurtare a termenului final pentru lucrările de reparație”, a anunțat ministrul bulgar al dezvoltării regionale Violeta Koritarova. Lucrările de reparaţie la tronsonul bulgar al podului de peste Dunăre vor începe de la pasajul superior al podului, care se află chiar la începutul construcției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net