Calendar și modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2022

Ultima actualizare:

A sosit momentul să privim cu atenție sporită calendarul și modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2022, acum când ne apropiem de o etapă atât de importantă din viața tinerilor care se pregătesc să închidă învățământul gimnazial.

Evaluare Națională are loc la jumătatea lunii iunie
Evaluare Națională are loc la jumătatea lunii iunie

Calendarul examenelor de la Evaluarea Națională 2022

Elevii din clasa a 8-a vor avea ultimele cursuri, din ciclul primar, la data de 3 iunie 2022, cu o săptămână înaintea celorlalți elevi de gimnaziu. Conform calendarului pentru Evaluarea Națională 2022, înscrierile candidaților vor începe la finalul acestei luni, pe 30 mai.

Acest proces se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie. Prima probă este cea la „Limba și literatura română”, care va avea loc pe 14 iunie. Iată cum arată calendarul complet de la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a 8-a, în 2022:

  • 30 mai – 3 iunie 2022 – Înscrierea la evaluarea națională
  • 3 iunie 2022 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a 
  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română – probă scrisă 
  • 16 iunie 2022 Matematică – probă scrisă 
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă – probă scrisă

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022

Elevii din ultima clasă a ciclului primar au avut parte de mai multe teste de antrenamente, începând cu jumătatea lunii aprilie. Conform Ministerului Educației, testele care îi pregătesc pe elevi pentru Evaluarea Națională sunt publicate în fiecare zi de luni.

Toate seturile de teste sunt disponibile pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație - CNPEE.

Citește și Elevii ar putea să nu mai suțină Evaluare Națională pentru a intra la liceu. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022 la Limba și literatura romana

Proba scrisă la Limba și literatură română dă startul examenelor din cadrul Evaluării Naționale. Până la emoțiile din ziua cea mare, elevii au avut deja posibilitatea să facă patru teste de antrenament.

VEZI Modele subiecte Evaluarea Națională 2022 pentru Limba și literatura română. Setul 4 de teste de antrenament a fost publicat de Ministerul Educației și poate fi descărcat de AICI.

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022 Limba și literatura materna

VEZI Modele subiecte Evaluarea Națională pentru Limba maternă. Vei putea găsi inclusiv rezultatele și baremele pentru examenele de antrenamete. Ultimul test, care a fost dat pe 16 mai, poate fi găsit AICI.  Rezultatele ar trebui să fie afișate la finalul săptămânii, până pe 20 mai.

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022 Matematica

Proba care dă cele mai multe bătăi de cap este de cele mai multe ori cea de matematică. Poți să descarci toate modelele chiar de pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

VEZI Modele subiecte Evalarea Națională pentru Matematică. Găsești AICI rezultatele testului de antrenament de vineri, 13 mai.

Ce nu au voie elevii să aibă în sala de examen

Intrarea elevilor în sala de examen se va realiza, ca de obicei, cu cel mult jumătatea de oră înainte de examen. Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale 2022 vor fi supravegheate audio-video.

Elevilor li se interzice să aibă asupra lor în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi sau cu persoane aflate în exterior. Atenție! Aceste dispozitive sunt interzise în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, dar și în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi.

Citește și Simulare Evaluare Națională. Rezultate afișate pe Edu.ro

De asemenea, elevilor li se interzice să comunice între ei, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare sau notițe care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Cand se afișează rezultatele Evaluării Naționale 2022

După ce au scăpat de chinurile examenelor, candidații vor fi nevoiți șă aștepte șase zile până la afișarea rezultatelor.

Conform graficului trasat de Ministerul Educației, calandarul de la Evaluarea Națională 2022 prevede afișarea rezultatelor pe data de 23 iunie 2022, până la ora 14.00. Trebuie menționat că după acest moment vor avea loc contestațiile.

Cand se depun contestațiile pentru Evaluarea Națională 2022

Cei care sunt nemulțumiți de rezultatele obținute vor avea șansa să conteste notele primite. Trebuie precizat că aceștia trebuie să se grăbească după primirea rezultatelor, deoarece calendarul contestațiilor nu e prea încăpător. Iată programul:

  • 23 iunie 2022 (între orele 16:00 și 19:00) – Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie 2022 (între orele 8:00 și 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie – 29 iunie 2022 – Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sperăm că modelele de subiecte, dar și calendarul pentru Evaluarea Națională 2022 vor fi pe placul cât mai mult școlari, și rezultatele vor fi pe măsură. Odată cu aceste examene, pentru ei se închide o etapă a vieții și începe una nouă. În urma notei obținute în examen, elevii pot alege liceul pe care doresc să-l urmeze pentru următorii patru ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net