Elevii ar putea să nu mai susțină Evaluarea Națională pentru a intra la liceu. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Vești bune pentru elevii silitori ce participă la olimpiadele școlare. În viitor, s-ar putea ca elevii ce participă la concursuri naționale să fie admiși la liceu fără a mai susține examenul de Evaluare Națională, din clasa a opta, potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu. 

Admiterea la Liceu fără Evaluare Națională
Admiterea la Liceu fără Evaluare Națională

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a apreciat că recunoașterea performanțelor școlare este foarte importantă pentru elevi, iar stimularea parcursului educațional al elevilor ce participă la concursurile naționale, iar asta s-ar traduce prin admiterea la liceu, care s-ar putea face fără susținerea unui examen de Evaluare Națională, standardizat, disponibil pentru elevii de clasa a opta. 

Care sunt condițiile pentru înscrierea la liceu fără EV

De asemenea, aceste echivalări se vor face doar pe baza rezultatelor la olimpiade corespondente profilului clasei în care elevii doresc să urmeze studiile liceale. 

„Ce este mai important pentru recunoașterea performanței acestor copii, dincolo de aceste accidente pe care o să încerc să le explic atât cât pot fi explicate, este stimularea parcursului educațional al acestor elevii cu performanțe deosebite.

Și mă refer aici la posibilitatea de admitere la facultate, care deja există, dar și la liceu, care să se facă fără examen de Evaluare Națională pentru elevii care obțin rezultate la olimpiade corespondente profilului clasei în care își doresc să studiile liceale”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Edupedu.

Vezi și Calendarul anului școlar 2022-2023. Școala va începe la 5 septembrie

În prezent, doar elevii de liceu care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale se pot înscrie pentru urmarea studiilor superioare fără susținerea concursului de admitere.

În momentul actual, doar elevii din ciclul liceal se pot înscrie la facultăți fără susținerea unui examen de admitere, în cazul în care aceștia au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale, potrivit articolului 151 din Legea Educației Naționale. 

Citește și Ministrul Educației, hotărât să reintroducă trimestrele. ”Calitatea a scăzut continuu”

Potrivit articolului 151 din Legea Educației Naționale, unde se arată că înscrierea la un program de licență, masterat sau doctorat se poate echivala fără susținerea unui examen de admitere în cazul în care un elev a participat la olimpiade naționale recunoscute de către Ministerul Educației.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net