Ministrul Educației, hotărât să reintroducă trimestrele. ”Calitatea a scăzut continuu”

Ministrul Educației este hotărât să revină la structura anului școlar cu trimestre. Sorin Cîmpeanu a declarat că, de când s-a trecut la semestre, calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu. O decizie în acest sens va fi luată foarte curând, în luna martie.

cimpeanu ministru jpeg

Ministrul Sorin Cîmpeanu a susținut avantajele unui an școlar structurat în trimestre, cu cinci vacanțe, față de sistemul actual, cu semestre, care a condus la o scădere a ratei de promovare la examenele școlare.

„Am început cu semestre în 1998. Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar de atunci, calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu, din păcate. Tot de atunci, am avut o rată de promovare mică la examenele naționale. Tot de atunci a început să crească și abandonul școlar, dar aștept analiza făcută de specialiști”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi24.

Întrebat când se va reveni la sistemul de organizare cu trimestre, ministrul Educației a evitast să dea drept sigur anil școlar care va începe anul acesta, în septembrie.

„Sigură este propunerea Ministerului Educației. Am zis că vom avea un proces de consultare și de dezbatere bazate pe ce aștept să primesc de la experți în științele educației, cu privire la modalitățile în care putem îmbina această formă care se pliază perfect peste pedagogia modernă, module de învățare de 6-8 săptămâni, alternate cu săptămâni de repaus, care schimbare de formă trebuie să fie dublată de o schimbare de fond”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cum vor fi poziționate vacanțele în sistemul cu trimestre

Ministrul Cîmpeanu a explicat cum ar urma să fie poziționate cele cinci vacanțe aferente sistemului de irganizare cu trimestre.

„Sunt câteva soluții pe care deja le-am identificat, avem nevoie și de alte soluții care să vină în paralel cu această formă de organizare, care, avand 5 vacanțe, din care 3 sunt poziționate foarte clar, este vorba de vacanța sărbătorilor de iarnă, de sărbătorile pascale și de vacanța de vară, intercalate cu o săptămână de vacanță în octombrie pentru toți elevii și o săptămână în februarie, pentru toți elevii. Deci, iată, 5 vacanțe”, a explicat Cîmpeanu pentru sursa citată.

Cele 3 trimestre ar putea să cuprindă și „Săptămâna altfel” și „Săptămâna verde”, în care elevii fac activități care ies din tiparul programei școlare. 

Potrivit ministrului Educației, o decizie în acest sens va fi luată în martie.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!   

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock