Campanie fără precedent de capturare și sterilizare a pisicilor fără stăpân din București

Ultima actualizare:

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) începe cea mai mare campanie de sterilizare gratuită a pisicilor maidaneze. Felinele vor fi sterilizate în mai multe locuri din Capitală, de medicii unei clinici care are contract cu Municipalitatea. Pentru asta ele trebuie capturate de voluntari și aduse în anumite locații 

Pisicile au devenit noua problemă a Primăriei Capitalei
Primăria Capitalei vrea să rezolve problema pisicilor abandonate. Foto: zooplus.ro

Programul este derulat prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) care are la rândul ei a încheiat contract cu o clinică privată care are un laborator mobil.”Pisicile de rasă comună fără deținător vor fi sterilizate în cadrul clinicii veterinare mobile private, care își va muta poziția astfel încât să ajungă în toate sectoarele Capitalei”, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.  

Când începe campania de sterilizare a pisicilor maidaneze 

Prima locație a clinicii mobile va fi în sectorul 2, Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan București, în perioada 20-23 octombrie 2022 și 27-30 octombrie 2022. Felinele vor putea fi aduse la sterilizat în intervalul orar 10:00-15:00, în baza unei programări efectuate la numărul de telefon 0751.596.199, de luni până vineri, de la ora 10:00 la ora 18:00. 

Ce trebuie să știți despre campania de sterilizare 

În cadrul acestei campanii vor fi sterilizate doar pisicile de pe stradă. Pisicile vor fi capturate de personalul clinicii veterinare, dar și de orice cetățean al Bucureștiului care dorește să contribuie la prevenirea înmulțirii necontrolate a acestora. Vârsta minimă pentru sterilizare este de 6 luni la femele și de 10 luni la masculi  

Ce se întâmplă cu pisicile după sterilizare 

”Deoarece după sterilizare pisicile vor fi repuse în teritoriu, operațiile se vor derula doar în condiții meteo de siguranță pentru animale. Pe timpul iernii nu se vor realiza sterilizări, acestea urmând a fi reluate imediat ce vremea va permite.  

Campania de sterilizare este posibilă în cadrul unui proiect de bugetare participativă, votat de cetățeni și declarat câștigător, având un buget de 500.000 lei TVA inclus”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net