Candidatură surpriză la Primăria Sectorului 5. A fost unul dintre cei mai vocali primari din București

Ultima actualizare:

Marian Vanghelie vrea să revină în administrația locală și candidează pentru postul de primar al Sectorului 5 ca independent. Vanghelie este convins ca are „un culoar bun”. El a mai candidat la aceeași primărie pe care a condus-o timp de 15 ani, de-a lungul a patru mandate, și în 2020, fără succes.   

Vanghelie este oprimist

image

Marian Vanghelie este oprimist și spune că are șanse întrucat Cristian Popescu Piedone, cel care este acum primar al Sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, iar în locul acestuia ar urma să candideze fiul său, Vlad Popescu Piedone, dar care are puține șanse, fiind mai mult preocupat să-și păstreze postul de deputat.

Pe de altă parte, un alt candidat care nu îi ridică mari probleme lui Vanghele, în opinia sa, este Rareș Hopincă, actualul prefect al Capitalei, potrivit realitatea.net.

Marian Vanghelie a condus Primăria Sectorului 5 timp de patru mandate

Marian Vanghelie și-a încercat norocul și în 2020 când a candidat tot pentru Primăria Sectorului 5. Fostul edil afirma, la depunerea candidaturii, că a terminat circa 600 de blocuri, a făcut 700 de străzi, a terminat tot învăţământul şi a reabilitat parcurile din zonă. El mai spune că are imaginea exactă vis a vis de ce trebuie făcut în Sectorul 5.

Marian Vanghelie a fost primarul Sectorului 5 între anii 2000 şi 2015.

Cine este Marian Vanghelie

Daniel Marian Vanghelie, 56 de ani, este un politician social-democrat din România, fost primar al sectorului 5 al municipiului București între 2000-2015.

Marian Vanghelie. Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Marian Vanghelie. Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

aprilie 2015 Vanghelie a fost suspendat din funcția de primar, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție. Vanghelie a fost primar timp de 4 mandate, membru recunoscut și vice-președinte al Partidului Social Democrat. Marian Vanghelie a fost președintele Organizației PSD a Municipiului București.

Marian Vanghelie și-a lansat cariera pe scena politică în anul 2000, moment în care a fost ales primar al sectorului 5. În cadrul alegerilor locale din anul 2004, în timp ce a candidat ca independent, Vanghelie a fost singurul dintre cei 6 primari de sector ai Bucureștiului care a câștigat din primul tur de scrutin, cu o marjă de 27%.

Are doi copii din două căsătorii.

Părinții lui Vanghelie au divorțat când acesta era copil și tatăl lui, care e evreu, emigrat în Israel, unde este om de afaceri. Mai are un frate, Paul.

Marian Vanghelie este renumit pentru perlele gramaticale, precum conjugarea verbului „a fi” la emisiunea 100% sau pluralul „almanahe” pentru cuvântul „almanah” într-o conferință de presă, acest lucru aducându-i porecla de „primarul care este”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net