Carduri contactless pentru accesul la metrou. În ce stații se pot folosi și de unde le pot ridica elevii și studenții

Ultima actualizare:

    În 41 de stații de metrou și pe Magistrala 5 există sistemul nou de acces pe peron
În 41 de stații de metrou și pe Magistrala 5 există sistemul nou de acces pe peron

Sistemul de taxare de la Metrorex a fost modernizat. De acum, pot fi folosite și carduri contactless, pe lângă cele magnetice. Acestea se pot folosi atât în stațiile care au noile porți, cât și în cele vechi care au cititoare.

Noile carduri contactless pentru accesul la metrou au introduse începând din 24 decembrie, în cadrul modernizării sistemului de taxare, procesul urmând a se desfăşura în mod etapizat în perioada imediat următoare, a anunţat Metrorex.

Cardurile se pot folosit atât pe Magistrala 5 de metrou, cât și pe vechile tronsoane de metrou, chiar și acolo unde nu a fost instalat deocamdată sistemul modern.

Reprezentanții insituției spun că la toate porțile de acces există cititoare atât pentru cardurile mangentice, cât și pentru contactless. Iar modul de utilizare este simplu: călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porții de acces după care vor primi mesajul de “Acces liber”.

Din ce stații se ridică cardurile contactless pentru elevi și studenți

Metrorex va începe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenți în casieriile speciale din următoarele stații de metrou:

  • Universitate - începând cu 24.12.2020;
  • Piața Unirii - începând cu 28.12.2020;
  • Piața Unirii 2 - începând cu  29.12.2020;
  • Gara de Nord 1 - începând cu 30.12.2020.

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi și studenți de la casele speciale, urmând ca până la sfârșitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din rețeaua de metrou.

Abonamentele la metrou pentru elevi sunt gratuite

Eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenți se poate face doar în baza Legii educației naționale 1/2011 și HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenți are reducere 50%.

Sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porți permite mai multe modalități alternative de intrare, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless și cu noul card contactless Metrorex.

Citește și: 

Măsuri coronavirus. Putem plăti călătoria cu cardul contactless în 43 de stații de metrou

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net