Care este adevărata origine a romilor. De unde provin, de fapt

Conform unui studiu, romii din Europa și Marea Britanie au migrat din India acum aproximativ 1.400 de ani și au origini în cadrul castelor inferioare cunoscute sub numele de "dalit" sau "cei de neatins", scrie telegraph.co.uk.

Romii provin din India / foto: Pixabay
Romii provin din India / foto: Pixabay

Această cercetare a confirmat originea lor în subcontinentul indian, identificând locația și contextul social din care au provenit. Consiliul romilor din Marea Britanie a confirmat aceste descoperiri și consideră că acest lucru va facilita înțelegerea lor de către europeni.

Obligați să presteze muncile de jos

Cercetătorii au comparat peste 10.000 de mostre, incluzând 214 de mostre din diverse grupuri etnice indiene.

Se pare că aceștia au origini în triburile caste care au suferit discriminare într-o măsură semnificativă. Faptul că erau obligați să desfășoare cele mai inferioare munci i-a determinat să părăsească India.

Oamenii de știință susțin că descendenții romilor europeni au sperat că vor câștiga statut social participând la războaiele din Punjab, între anii 1001 și 1026. Răspândirea islamului în India a declanșat un nou val de migrație către Europa și Nordul Africii.

Multe comunități de romi afirmă că tradiția lor provine din Egipt. Imaginile de epocă arată că îmbrăcămintea și trăsăturile fizice ale romilor erau foarte similare cu cele ale indienilor acum 100 de ani, conform lui Joseph Jones, purtătorul de cuvânt al Consiliului Britanic al Romilor.

Organizațiile și mișcările pentru drepturile romilor au apărut în secolul XX

Începând cu secolul al XX-lea, au apărut organizații și mișcări care luptă pentru drepturile romilor, combatând discriminarea și marginalizarea. Aceste grupuri au militat pentru recunoașterea culturală și protejarea drepturilor civile și umane ale romilor în Europa.

Realitatea romilor variază semnificativ de la o țară la alta și chiar în interiorul acestora. Mulți dintre ei se confruntă în continuare cu discriminare, sărăcie și dificultăți în accesul la educație și servicii medicale adecvate.

Cu toate acestea, există exemple pozitive de integrare și incluziune socială a romilor în unele comunități europene. În concluzie, istoria romilor în Europa este marcată de lupte îndelungate pentru drepturile lor și pentru a fi recunoscuți și tratați cu demnitate și respect.

Cu toate acestea, rămân numeroase provocări în calea unei incluziuni sociale și economice complete pentru această comunitate diversă și cu o istorie îndelungată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net