Care este cea mai bogată comună din România. Aici trăiesc milionarii, e plin de palate și mașini luxoase

Comuna Dumbrăvița are 20 de kilometri pătrați, 7.200 de oameni și niciun metru pătrat de teren agricol. Toate pășunile au fost scoase din circuit și transformate în locuri de casă. Acolo au vile milionarii României. Comuna timișeană este cea mai bogată localitate din țara noastră.

Dumbrăvița Foto: Wikipedia
Dumbrăvița Foto: Wikipedia

Dumbrăvița, cea mai bogată localitate din România

Sunt vreo 3.000 de case în cea mai bogată localitate din România, majoritatea vile de lux. Deși, la Dumbrăviţa, ești la țară, poți să vezi parcate mașini de lux. Potrivit unui raport făcut public de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna timișeană Dumbrăvița este cea mai bogată localitate din România.

Mărimea localității și statutul ei rezidențial nu asigură un loc de top în ierarhia dezvoltării sociale locale. Cea mai dezvoltată localitate sub aspect social nu este un oraș mare. Pe primele trei locuri în această ierarhie sunt comuna Dumbrăvița din apropiere (la un kilometru) de Timișoara, comuna Corbeanca (la 15 km de București, cunoscută prin zonele rezidențiale deosebite pe care le are) și orașul Voluntari situat în imediata proximitate a capitalei. Lista menționată indică o nouă categorie de localități cu situație de locuire foarte bună, apropiate de orașe mari, puternic dezvoltate, precum București și Timișoara”, se arată în studiu. 

În Dumbrăvița trăiesc milionarii

Milionari în euro, prezenți în Top 300 își au vilele aici. Emil Cristescu, unul din fondatorii Bega Grup, e unul dintre ei. Romeo Dunca, acționar majoritar la una dintre cele mai mari companii de transport rutier din România, cu peste 500 de TIR-uri care îi poartă numele și transportă peste tot în țară marfă.

”Regele asfaltului” din Banat, Georgică Cornu, avocați, judecători, procurori, vameși, funcționari publici corupți, toți întregesc lista. Din 2005 până acum populația din Dumbrăvița s-a triplat. Crescând numărul celor de etnie română, primarul care a generat acest boom economico-social, ungur, a pierdut alegerile.

„Probabil că dezvoltarea, în zona construcțiilor, infrastructurii și servicilor ne califică”, spunea viceprimarul comunei, Arpad Miklos. În Dumbrăvița, toate străzile din vatra veche sunt asfaltate și mai nou și cele din primul cartier nou construit, dar aici funcționează una din cele mai bune școli din Timiș, o televiziune locală realizată cu bani europeni, iar cei 38 de bătrâni singuri din localitate poartă la mână o brățară electronică cu buton pe panică, pe care pot apăsa dacă li se întâmplă un accident, și li se sare imediat în ajutor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net