Cea mai bogată comună din România. Are condiții mai bune decât multe dintre orașele „de fițe”

Există nenumărate topuri precum în ce oraș se găsesc cele mai frumoase femei, care este cea mai frumoasă zonă din țară, cel mai vechi sat, etc. Dar, te-ai întrebat vreodată care este cea mai bogată comună din România? Este situată chiar în apropiere de Capitală.

Care este cea mai bogată comună din România / Foto: Shutterstock
Care este cea mai bogată comună din România / Foto: Shutterstock

Există un top al celor mai prospere zone din țară, clasamentul fiind întocmit pentru anul 2022. Astfel, conform Direcției pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor publice și Administrației, cea mai bogată comună din România este Chiajna, din județul Ilfov.

Aflată chiar în apropiere de București, după veniturile totale la buget din 2022, Chiajna s-a situat pe primul loc pe țară, cu venituri de 105,34 de milioane de lei. Încă din anul 2017, comuna ilfoveană se află în acest top. În 2018, 2019, 2020 și 2021, veniturile la buget au atins 68,1 milioane lei, 79,3 milioane lei, 74,9 milioane lei, respectiv 88,15 milioane lei.

A fost urmată de Florești, din județul Cluj, unde s-au înregistrat 104,71 milioane de lei pentru zona respectivă. Totodată, atât Chiajna, cât și Florești, sunt două dintre comunele din țară care au ocupat locuri fruntașe în clasament și în anii precedenți.

Alte comune aflate în clasament

Comuna Măldărești din județul Vâlcea ocupă locul al treilea în clasament, cu venituri totale la bugetul de 62,33 milioane lei. În 2021, s-au înregistrat 8,1 milioane lei. Este urmată de comuna Giroc din județul Timiș, cu 61,67 de milioane de lei.  Apoi, pe locul cinci, comuna Miroslava din județul Iași, cu 60,98 de milioane de lei. Comuna Ghironda din județul Timiș se află pe cel de-al șaselea loc, cu 55,60 de milioane de lei, iar Dumbrăvița, tot din Timiș, pe locul 7, cu 55,58 de milioane de lei.

Comunele Ștefănești (53,59 milioane lei) și Dragomirești (51,59 milioane lei) fac parte și ele din acest top. De asemenea, comuna Șelimbăr din județul Sibiu a avut venituri de 50,84 milioane lei, relatează Fanatik.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net