Povestea fantastică a satului din România care stă pe o comoară. Localnicii, speriați de tezaurul de lângă ei

O legendă străveche bântuie de generații întregi locuitorii unui sat din comuna Cetate, situată în județul Dolj, numit Ursarii Conform tradiției locale, sub pământul sătenilor se ascunde o comoară blestemată, o poveste care îi îngrozește pe locuitorii din zonă.

Oamenii din sat sunt săraci, dar nu vor să aude de comoară / foto: Adevărul
Oamenii din sat sunt săraci, dar nu vor să aude de comoară / foto: Adevărul

Potrivit spuselor localnicilor, se crede că în trecut, întunericul înșiși a întins mâna asupra locului, iar sub unul dintre satele din zonă se află un tezaur îngropat. Aurul din acea comoară este considerat blestemat, iar oricine ar îndrăzni să atingă acele comori ar fi pedepsit cu mutitate, orbire sau surzenie.

Nimeni nu a îndrăznit să caute comoara până acum

Legenda continuă cu relatări despre cum, în timpul sărbătorilor, pământul ar fi fost deschis, iar flăcările imense ar fi indicat locul exact unde comoara este îngropată. Despre aceste focuri, unii localnici afirmă că le-au văzut, dar, temându-se de posibilele consecințe, nu au îndrăznit să caute comoara.

Unii dintre cei care trăiesc în zonă povestesc întâmplări ale unor indivizi care au suferit grave tragedii după ce au atins aceste comori. De exemplu, se relatează despre o echipă de căutători din Bulgaria, unde unul dintre membrii săi a atins un obiect și a rămas mut. Aceste întâmplări și frica de asemenea pedepse i-au împiedicat pe mulți săteni să caute comoara.

Mihai Bran, un localnic, susține că frica îi ține pe oameni departe de discuții despre comoara presupusă, iar aurul blestemat nu va fi niciodată găsit. Totuși, el recunoaște că, în cele din urmă, totul este doar o legendă și nimeni nu știe cu adevărat dacă această comoară există, potrivit Adevarul.

Istoricii, totuși, resping această teorie

În ciuda poveștilor înspăimântătoare și a credinței ferm ancorate în tradiție, istoricii resping existența unei comori. Ei susțin că nu au existat triburi antice în zonă și consideră că toată povestea este doar o legendă.

Pentru sătenii din Dolj, locul blestemat rămâne un subiect delicat și o zonă pe care o evită, temându-se de posibilele consecințe tragice. Pentru mulți, riscul unei blestemări este mult prea mare în comparație cu tentația unei posibile bogății, iar această credință profund înrădăcinată continuă să alimenteze legenda tezaurului blestemat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net