Cât costă cea mai ieftină atracție din târgul de Crăciun din Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova a „furat” startul și s-a deschis, pentru locuitori, pe data de 11 noiembrie. Edilul Lia Olguța Vasilescu s-a asigurat, și în acest an, că evenimentul organizat de ea va fi apreciat la adevărata sa valoare. 

Târgul de Crăciun de la Craiova este deja asaltat de oameni
Târgul de Crăciun de la Craiova este deja asaltat de oameni

În centrul Craiovei, primarul Lia Olguța Vasilescu a adus o mulțime de atracții atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari: o roată panoramică, un patinoar de 700 de metri pătrați, căsuțe cu bunătăți, actori de tot felul și un brad uriaș, împodobit ca la carte. 

De departe, cea mai mare atracție din târg o reprezintă luminițele, căci edilul nu s-a zgârcit! A îmbrăcat Bănia cu fel și fel de decorațiuni în ton cu Sărbătorile care ne bat la ușă. 

Citește și: REPORTAJ. Mamă și fiică, reginele dulciurilor la Târgul de Crăciun: «Facem turtă dulce în casă din 1947»

Cât costă cea mai ieftină atracție din târgul de Crăciun al oltenilor

Cum era de așteptat, totul costă. Nu prea mult în ceea ce privește târgul de Crăciun din Craiova, căci cu un buget de 100 de lei poți să mănânci ceva bun, să te delectezi cu o ciocolată caldă sau un vin fiert, să mergi la patinoar și chiar să cumperi un suvenir. 

Cu siguranță întrebarea de pe buzele tuturor este, desigur, care este cea mai ieftină atracție din târg. Vă vine sau nu să credeți, este vorba despre ciocolata caldă și vinul fiert. Un pahar cu o astfel de licoare caldă costă nici mai mult, nici mai puțin de 6 lei. Căbănuțele amplasate de primar în centrul Craiovei oferă, la orice pas, aceste delicii cărora cu greu le poți rezista. 

Nici prețul preparatelor tradiționale nu este mai piperat. Pentru o porție de mici, una de cartofi, o băutură răcoritoare și câteva felii de pâine de casă plătești mai puțin de 50 de lei. 

Prețul unui suvenir pornește de la 10 lei și poate ajunge chiar și la 250 de lei, pentru cei cu un buget mai permisiv. În funcție de producător, turta dulce are prețuri cuprinse între 10 și 25 de lei, iar o porție de jumări „ca la mama acasă” costă numai 10 lei. Pentru 100 de grame, desigur. 

Ce atracții mai sunt în târgul de Crăciun din Craiova

Pe lângă zecile de bunătăți care atrag trecătorii la orice pas, primarul Lia Olguța Vasilescu a permis accesul în târg și actorilor. Statui umane care mai de care mai haioase, mașinuțe în miniatură îmbrăcate de sărbătoare, fundițe, îngerași din instalații, steluțe colorate și o „boltă” plină de lumini sunt elementele care fac din târg un adevărat basm. 

La patinoar, copiii se agită zilnic și stau la coadă minute în șir pentru a prinde un loc la închirierea patinelor. De la ora 10 până la ora 22, cei mici, dar și cei mari, se pot bucura de o astfel de experiență pentru numai 25 de lei pe oră, în cazul în care se închiriază și patinele și 20 de lei pe oră, dacă cei dornici de distracție vin cu patinele de acasă. Asta da afacere! Merge totul ca pe roate. Sau, în cazul de față, ca pe gheață! 

De asemenea, cine optează pentru un abonament de 10 intrări trebuie să scoată din buzunar suma de 250 de lei. O nimica toată!

Dacă în Capitală abia acum se „montează” târgul de Crăciun și nici nu durează prea mult, în Craiova, locuitorii se pot bucura de el până pe 8 ianuarie 2023.

Potrivit informațiilor din presă, munca primarului din Craiova nu a rămas neapreciată. Târgul de Crăciun din Bănie se află în top 6 cele mai frumoase din Europa, pesemne că totul a fost bine pus la punct, până la cel mai mic detaliu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net