Cât de rău te distrug sandvişurile de la fast-food!

image
Cercetătorii spanioli au studiat de-a lungul a 10 ani bolile generate de alimentaţia proastă

Mănânci regulat şaorma, pizza sau sandvişuri? Nu-i de mirare că nu te poţi concentra, că eşti în pană de idei tot timpul, că ai probleme de colesterol, inima ţi-o ia la trap, eşti bolnăvicios şi te doare capul tot timpul. Iată ce spun cercetătorii că păţim atunci când mâncăm de la fast-food.

Conform unui studiu realizat de cercetătorul spaniol Almudena Sanchez-Villegras, peste 51% din stările de anxietate, stres şi depresie sunt provocate de alimentaţia de tip fast-food. Dar ce înseamnă acest tip de alimentaţie? Înseamnă în primul rând alimente care conţin multe calorii, dar foarte puţini nutrienţi pentru organism. În categoria alimentelor nocive intră şi gogoşile, croasantele cu unt şi chips-urile cumpărate de pe rafturile supermarketurilor. ­

Aceste alimente sunt adesea consumate de „persoanele stresate care se liniştesc atunci când bagă ceva în gură”. De câte ori nu vă simţiţi înfometat la doar o oră după ce aţi mâncat o pizza mare sau o porţie de dublu cheeseburger cu cartofi prăjiţi şi cola? Asta este pentru că hrana de tip fast-food nu asigură necesarul de nutrienţi pentru buna funcţionare a creierului, a organelor şi produce dezechilibre hormonale şi, respectiv, metabolice. Cantitatea mare de sare şi zahăr ne face să depăşim adesea cantitatea normală recomandată (30 g, adică şapte linguriţe). De exemplu, o salată Asiatică de la Mc Donald’s (produs popular în SUA, Marea Britanie, Canada, China, India şi Japonia) conţine 22 g zahăr. Şi dacă lângă ea mai luaţi o îngheţată, un suc acidulat sau o plăcintă sunteţi la un pas de diabet. Sandvişurile au puţine fibre, vitamine şi au un aport redus de proteine. O alimentaţie săracă în fibre predispune la apariţia diebetului de tip 2.

image
florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet jpg
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
credite bancare jpeg
Mangia11 jpg
image
image
image
image
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png
depresie anxietate ah np gso5m1nr c4 unsplash jpeg
colaj mormant elisabeta a II-a