Cât sunt de periculoși gândăceii urât mirositori care ne invadează casele
De câțiva ani, în fiecare primăvară și toamnă, locuințele ne sunt invadate de niște gândăcei verzi sau maronii (în funcție de anotimp) pe care dacă-i atingi, emană un miros urât. Pentru mulți, aceste insecte sunt un mister, iar unele persoane sunt de-a dreptul îngrozite de aceste insecte care zboară zgomotos și haotic.
Potrivit noizz.ro, acești gândăcei nu sunt altceva decât ploșnițe de cereale, sau, după denumirea științifică, Acanthosoma Haemorrhoidale. Începând cu luna mai, parcurile sunt pline de aceste insecte care de regulă, primăvara, sunt de culoare verde. În mod normal, acestea trăiesc și se înmulțesc în lanurile de cereale, iar când vine anotimpul rece, se adăpostesc în spații călduroase,
Din fericire, ploșnițele de cereale sunt inofensive pentru oameni. Chiar dacă sunt înrudite cu ploșnițele de pat care se hrănesc cu sânge, ploșnițele de cereale nu reprezintă o amenințare decât pentru spicele de grâu, dar nu fac mofturi dacă întâlnesc alternative, cum ar fi flori, frunze, semințe.
În ceea ce privește mirosul urât pe care-l emană, nici acesta nu pune în pericol viața, deși unele persoane devin alergice la toxinele eliberate de insectă prin glandele care se află între prima și a doua pereche de picioare. Mirosul reprezintă un mecanism natural de autoapărare menit să țină prădătorii la distanță.