Veste bună pentru milioane de români! Cât va crește salariul minim de la 1 iunie

Ultima actualizare:

Ministrul muncii din Guvernul Ciucă a anunțat ce se întâmplă cu salariul minim de la 1 iunie. Anunțul făcut de Marius Budăi va bucura enorm milioane de români.

Cât va crește salariul minim de la 1 iunie
Cât va crește salariul minim de la 1 iunie

În vremuri tot mai complicate, mulți români din câmpul muncii sunt nevoiți să se descurce cu salariul minim. Ei bine, din vară, veniturile lor ar putea crește substanțial.

Invitat vineri seară la Antena 3, Marius Budăi a vorbit despre planurile Executivului din următoarele luni, după ce portofoliul de premier va reveni Partidului Social Democrat. Acesta a vorbit despre posibilitate ca, de la 1 iunie, salariul minim pe economie să se majoreze cu 500 de lei.

Salariul minim s-ar putea majora cu 500 de lei, de la 1 iunie

În timpul emisiunii de la Antena 3, ministrul social-democrat a spus că formațiunea din care face parte susține pe deplin majorarea salariului minim pe economie.

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia.

Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni”, a afirmat Budăi.

Când ar putea fi făcută această majorare? Există două scenarii

Marius Budăi a precizat că această majorarea va avea loc 100%. Există, însă, două variante posibile. Salariul minim ar putea crește la 1 iunie 2023 sau, cel mai târziu, pe 1 ianuarie 2024.

„Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului că va fi la 1 ianuarie anul 2024 însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte”, a mai spus Marius Budăi, în intervenția de vineri, 3 februarie.

Peste 2 milioane de români lucrează pe salariul minim

Această veste ar putea bucura o mare parte din angajații din România. Conform datelor oficiale, aproximativ 2,4 milioane de români primesc salariul minim pe economie, adică 40% din numărul total al salariaților activi.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net