Ce salariu avea Florin Piersic pe vremea lui Ceaușescu? „Nu e glumă, pot confirma colegii mei”

Ultima actualizare:

Florin Piersic a dezvăluit ce sumă de bani câștiga pentru un film înainte de 1989. Invitat la podcastul moderat de Mihai Morar, „Fain & Simplu”, actorul în vârstă de 86 de ani a spus cu cât era plătit în perioada Ceaușescu.

Ce sumă câștiga Florin Piersic în filmele făcute înainte de 1989. Foto: colaj/captură youtube
Ce sumă câștiga Florin Piersic în filmele făcute înainte de 1989. Foto: colaj/captură youtube

Când spui Florin Piersic, inevitabil îţi vine în faţa ochilor imaginea neînfricatului Mărgelatu. Și, totuși, câți bani a câștigat marele actor pentru filmele sale legendare? Iată o întrebare care și-a găsit răspunsul chiar înainte de sărbători, acum când artistul se află la apus de carieră. 

Ei bine, din start trebuie să spunem că suma nu e atât de mare, iar jumătate din banii pe care îi primea pentru un rol principal mergeau înapoi la stat.

Cu cât era plătit Florin Piersic pentru rolurile sale memorabile

Chiar dacă veniturile nu erau foarte mari, starul din filme, precum Haiducii lui Șaptecai, Săptămâna nebunilor, Pintea, Trandafirul Galben sau Drumul Oaselor, recunoaște că existau câteva beneficii.

„N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal.

40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului. Restul primeai, am văzut cu ochii mei, pe Caragiu, pe Codrescu, care spuneau: Domnule, nu ne mai dați niște bani?

Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare. Eu n-am fost actor de scaun, de biroru. Eu am fost cu bătăi, cu cai, cu nebunie. TTrebuia să joc în filmele în care eram distribuit. Tebuie să merg în munți, la filmări.  Aveam 38 de călătorii cu avionul, dus-întors, pentru că seara jucam la teatru. Dormeam doar două ore. Venea o mașină, mă ducea la aeroport”, a povestit Florin Piersic la Fain & simplu.

Ce pensie are marele Florin Piersic

Cu o carieră de excepție, Florin Piersic s-a remarcat prin intermediul rolurilor din numeroasele filme și seriale în care a jucat. Cu toate acestea, la 86 de ani, actorul beneficiază de o pensie mică.

Marele artist încasează lunar 2.000 de lei din partea statului român, potrivit Spynews. În plus, Florin Piersic mai obține 2.700 de lei, datorită indemnizației din partea Uniunii Teatrale din România.

„Mie îmi este frică de moarte”

Florin Piersic, 86 de ani
Florin Piersic, 86 de ani

În podcastul lui Mihai Morar, difuzat pe 22 decembrie, Florin Piersic a recunoscut că îi este frică de moarte.

„Mie îmi e frică de moarte. Nu pot să îți explic de ce. Am văzut-o de mic, dar poate că atunci… Știi ce mă îngrijorează? Faptul că mulți, aproape toți cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, de mintea mea nu mai sunt. Mi-au fost foarte dragi.

Eu toată copilăria mea am trăit-o la Cluj. Acolo eram cei care eram aleși să facem parte din elevii liceului la care eu am învățat. Din ei nu mai e aproape niciunul.

Iar din colegii mei, din promoția noastră... Noi eram 22 și mai suntem trei. Nu mai e decât Liviu Crăciun, este Gheorghe Popovici-Poenaru, care e plecat la Montreal, unde e profesor la o facultate de actorie și al treilea e Florin Piersic. Ar mai fi o singură persoană, care e suferindă, Ioana Bulcă, care mi-a fost parteneră la debutul și în alte piese”, a precizat actorul care va împlini 87 de ani în luna ianuarie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
juriul tcdu webp
netflix pixabay jpg
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
Îndrăgita artistă s-a declarat cucerită de Sri Lanka
Mihaela Bilic jpg
Cântăreața își sărbătorește partenerul de viață în Italia
serban pavlu umbre sezon3 foto adi marineci jpeg
gasca zurli jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net