Florin Piersic și-a lansat „prima şi ultima carte”! „E cadou pentru soția mea. Azi e ziua ei”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Sâmbăta, 10 decembrie, a fost o zi specială, atât pentru maestrul Florin Piersic (86 de ani), cât şi pentru admiratorii săi, care au mers la târgul de carte „Gaudeamus” din Capitală ca să-şi vadă actorul preferat şi să-i cumpere cartea autobiografică intitulată „Viaţa este o poveste...”, pe care acesta a lansat-o în prag de sărbători, chiar de ziua soţiei sale, Anna Török. Ne-am revăzut şi noi cu îndrăgitul artist şi am profitat de ocazie pentru a afla mai multe despre volumul său de amintiri.

La evenimentul prezentat de Dan Negru, Florin Piersic a avut-o alături și pe soția sa, Anna Török
La evenimentul prezentat de Dan Negru, Florin Piersic a avut-o alături și pe soția sa, Anna Török

Agitaţie mare, sâmbătă la prânz, la standul Editurii Bookzone de la Târgul de carte „Gaudeamus” din Bucureşti, unde îndrăgitul actor Florin Piersic şi-a lansat cartea intitulată „Viaţa este o poveste...”.

În mai puţin de o lună şi jumătate, îndrăgitul actor va împlini frumoasa vârstă de 87 de ani, în data de 27 ianuarie, iar acest volum cu amintirile sale este atât un cadou pentru fani, cât şi pentru soţia sa, Anna Török.

„Soţia mea nu a citit cartea, abia a primit-o astăzi, dar ea ştie din poveştile mele tot ce e scris acolo. Astăzi este ziua soţiei mele, o zi specială. Pot să spun că au fost strânse în bucăţi mici, am scris într-un loc o întâmplare, apoi altele, ca să nu le uit. Dar eu nu uit nimic.

Într-o bună zi, tot primind cărţi, am zis că dacă toată lumea scrie, pot să scriu şi eu. La îndemnul unei foarte bune cunoştinte, am ajuns să pun şi eu pe hârtie ce am scris. Dar trebuie să mă înţelegeţi, nu au putut intra într-o singură carte toate amintirile. Că dacă ar fi intrat tot, ar fi fost mult mai groasă cartea. Dar eu nu am scris-o, ci am povestit-o. Pentru că eu nu am scris gândind ce să scriu, ci am povestit. Vorbele mele sunt poveşti din memorie.

Este prima şi ultima mea carte. Sunt fericit că mă iubesc oamenii, însă mi-ar fi plăcut să trăiască părinţii mei, pentru că mama mea adorată a fost o sfântă. Cred că ar fi citit cartea pe nerăsuflate. Cel mai tare din toată cartea e că, într-o dimineaţă, trebuia să scriu finalul.

Şi am scris aşa: «sfârşit fără sfârşit». Am scris de ce am scris-o şi ce cred eu că s-ar putea întâmpla. ăla e capitolul cărţii care îmi place cel mai mult”, a povestit Florin Piersic, pentru Click!

Florin Piersic: „Nu au putut intra într-o singură carte toate amintirile”

Mii de oameni au fost prezenți la  lansare...
Mii de oameni au fost prezenți la lansare...
...la fel și reporterul nostru
...la fel și reporterul nostru

La evenimentul prilejuit de lansarea cărţii sale, Florin Piersic a oferit minute în şir autografe, căci standul editurii a fost asaltat de zeci de admiratori.

S-au numărat printre cei aflaţi în public cu această ocazie şi fostul ministru Ecaterina Andronescu, dar şi Ioana Bogdan, fost producător tv, cea care a şi semnat un editorial în carte. De asemenea, au fost alături de artist la acest moment important şi actriţa Medeea Marinescu, care îi este colegă într-unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale momentului, „Străini în noapte”, ce poate fi văzut şi la Naţionalul bucureştean, precum şi cântăreaţa Stela Enache, Iuliana Marciuc şi multe alte personalităţi.

„A fost invitatul meu la un Revelion produs de mine, la «Confesuni», şi îl aştept şi la «Destine ca în filme»”, a spus Iuliana Marciuc, care s-a bucurat mult că Florin Piersic i-a făcut o dedicaţie scrisă personalizată pe carte.

Iuliana Marciuc a obținut și ea un autograf personalizat
Iuliana Marciuc a obținut și ea un autograf personalizat

Prezentatorul evenimentului a fost Dan Negru, una dintre personalităţile momentului de care Florin Piersic este foarte ataşat. Între cei doi s-a legat chiar o strânsă prietenie.

„Pot să zic că am scris repede pentru mesajul din carte. De vreo trei ani ştiu că va scoate volumul acesta. De multe ori vorbeam cu el, mă suna noaptea, când lucra la ea şi ne mai sfătuiam”, a spus prezentatorul de la Kanal D. 

A scris şi despre cea mai tristă zi a vieţii sale 

image

Click! vă prezintă unul dintre cele mai impresionante fragmente din cartea „Viața este o poveste...”, scrisă de actorul Florin Piersic, poate cea mai așteptată apariție editorială autohtonă a anului 2022.

„Îmi amintesc de ziua cea mai tristă a vieţii mele, când mama, smulgându-se de la brațul tatălui meu, s-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră (sora sa, n.r.), găsită după patru zile de niște pescari, plutind pe apele nemiloase ale Prutului. Încercarea ei de a o îmbrățişa mi-a rămas întipărită pe retină, într-un fel pe care nu-l pot povesti. Apoi, îmi amintesc de ziua în care, printr-un geam pe care curgeau lacrimile ploii de sfârșit de octombrie, am văzut-o pe Mama, în negru, coborând alături de tata dintr-o birjă. În disperarea lor de a obține alinarea spirituală după pierderea Lucicăi. (...). De atunci, de la şase ani și câteva suspine, o țin minte parcă mereu la fel, ca pe o fetiță”.

Volumul costă 49 de lei și este deja disponibil în toate librăriile din țară, precum și la vânzare online.

„Vreau ca dumneavoastră, citind paginile cărții, să mă cunoașteți mai bine, nu doar ca pe actorul pe care cât de cât îl stiți, ci și ca pe omul care-și pune inima în palmă, dăruindu-v-o”, a spus artistul.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net