Cu cât se mărește salariul minim pe economie și cât la sută se impozitează

Ultima actualizare:

Creșterea salariului minim la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, va fi discutată miercuri, 16 noiembrie, în Consiliul Tripartit, a declarat marți, 15 noiembrie, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Salariul minim ar putea să ajungă la 3.000 de lei, din 2023
Salariul minim ar putea să ajungă la 3.000 de lei, din 2023

200 de lei din salariu nu ar fi impozitați

Marius Budăi a spus că sunt 1,3 milioane de români plătiţi cu salariul minim, şi 500.000 din agricultură şi construcţii, conform Adevărul.ro.

Miercuri, în Consiliul Tripartit avem ca unic subiect salariul minim brut garantat în plată. Sperăm să avem şi o decizie pentru a putea trece la etapa următoare şi anume testul IMM şi transparenţa decizională”, a spus ministrul Muncii, adăugând că își dorește ca acesta să fie majorat de la 1 ianuarie 2023 la suma de 3.000 de lei. Până acum a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm”, a mai spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul a amintit că, de la jumătatea anului 2022, Guvernul a pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei, pe care să o poată include în salariul angajaţilor săi, fără a se percepe vreo taxă. Astfel, această sumă va rămâne neimpozitată nici în în cazul viitorului salariu minim. 

Salariul ar putea ajunge și la 3.200 de lei

În varianta în care ne oprim la 3.000 de lei, cei 200 de lei vor fi incluşi. Probabil va exista varianta ca angajatorul, voluntar, să asigure 200 de lei, peste 3.000 lei”, a menționat premierul Nicolae Ciucă, referitor la suma de 200 de lei neimpozitați.

În urmă cu câteva zile, Blocul Național Sindical anunța că a cerut Coaliției de guvernare să ia urgent o decizie privind creșterea salariului minim pe economie, argumentând că România are al treilea cel mai mici salariu din UE. În sprijinul cererii sale, BNS argumentează că sunt aproximativ 1,2 milioane de români care trăiesc de la o lună la alta cu un salariu brut de 2.550 de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net