Se închid Băile Felix? Facturile la energie închid hotelurile din stațiune

Ultima actualizare:

Cinci hoteluri ale celei mai mari staţiuni balneo din ţară se vor închide în următoarele zile. Pentru SC Turism Felix criza energetică este mai grea decât pandemia. Atunci s-au închis trei hoteluri. Cei aproape 800 de angajaţi vor lucra prin rotaţie cu o plată redusă la 75% din salariu. ”Niciodată nu am fost într-o astfel de situaţie”, spune directorul complexului, Florian Serac.

Hotelul Internaţional se va închide de la 1 noiembrie. FOTO: Booking.com
Hotelul Internaţional se va închide de la 1 noiembrie. FOTO: Booking.com

Se închid Băile Felix?

Băile Felix sunt în pericol. Decizia radicală are la bază facturile uriaşe la curent şi gaze. Din cauza acestora, tarifele pentru sejururile în staţiunea Băile Felix au fost majorate cu 15 -20%, dar chiar şi aşa complexul nu poate face faţă costurilor uriaşe din facturi, a anunţat conducerea SC Turism Felix.

Citește și: 4 familii de români au dat o țeapă uriașă unui hotel din Băile Felix. Au chefuit monstruos și au plecat pe furiș

„Niciodată nu am fost într-o astfel de situaţie. E chiar mai rău decât în timpul pandemiei. Noi am lansat în piaţă servicii la tarife majorate cu 15-20%, în timp ce costul energiei s-a dublat şi continuă să crească”, spune directorul Florian Serac, citat de ebihoreanul.ro.

Drept urmare, cinci hoteluri se vor închide, unele începând din 1 noiembrie, altele puţin mai târziu.

„Hotelurile Internaţional şi Nufărul se vor închide de la 1 noiembrie. Din 21 noiembrie îşi vor opri activitatea şi hotelurile Poieniţa şi Mureşul, iar din 5 decembrie şi Lotus”, a afirmat Serac pentru sursa citată.

Aceasta pare a fi singura soluţie, pentru că în complex nu se poate pune problema de economie în detrimentul clientului.

Iată și: Turist în România: 3 locuri minunate pe care să le vizitezi în această vară. Printre ele, și Băile Felix

„Nimeni nu se gândeşte că eu nu pot închide încălzirea pe holurile de unde vine omul de la baie, ori să sting becurile în jumătate din hotel ca să plătesc mai puţin. Degeaba am majorat noi tarifele, dacă preţul curentului a urcat de la 0,35 lei pe KWh la 4,7 lei, cât se aude că va fi”, a mai spus directorul, care se teme de faptul că facturile vor creşte la valori imposibil de achitat.

În prezent, factura lunară la curent a societăţii se învârte jurul cifrei de 1 milion de lei.

Din păcate: Tragedii la 3 nunți din weekend. Un nuntaș a murit, un altul a fost călcat de mașină, iar un mire a ajuns la spital. S-a întâmplat și la Băile Felix

Angajaţii vor fi plătiţi cu 75% din salariu

Hotelurile se vor redeschide în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru că atunci gradul de ocupare va fi de peste 90%. Unii români şi-au achiziţionat sejurul de Crăciun sau de Revelion încă din primăvară.

Nu vor fi redeschise, însă, toate cele 5 hoteluri, ci doar patru. Cel mai mare şi, desigur, mai greu de încălzit dintre ele – Mureş - va rămâne cu lacătul pe uşă până la primăvară!

Hotelul Mureş va rămâne închis până la primăvară. FOTO: Booking.com
Hotelul Mureş va rămâne închis până la primăvară. FOTO: Booking.com

Pe durata sistării activităţii, cei 780 de angajaţi vor fi trimişi acasă prin rotaţie.

Parte din personal va merge în concediu de odihnă, iar cei care nu mai au zile de concediu vor intra la activitate redusă cu plata a 75% din salariu, a anunţat conducerea complexului, potrivit ebihoreanu.ro.

Soluţia ieşirii din acest blocaj ar fi ca hotelurile din domeniul balnear să beneficieze de preţuri plafonate, aşa cum se întâmplă în cazul bazelor de tratament, serviciile oferite fiind aceleaşi, diferenţa fiind că unele au acţionar statul, celelalte acţionariat privat.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net