Salvamarii din Egipt le-au râs turiștilor în față, când au fost avertizați cu privire la rechini!

Ultima actualizare:

După tragedia din Hurghada, în urma căreia două turiste, dintre care una de origine română, și-au pierdut viața după ce au fost atacate de rechini, au apărut mai multe informații potrivit cărora salvamarii nu au luat în considerare avertismentele cu privire la prădătorii din Marea Roșie. 

Salvamarii din Egipt le-au râs turiștilor în față, când li s-a spus despre rechini Foto: Pixabay
Salvamarii din Egipt le-au râs turiștilor în față, când li s-a spus despre rechini Foto: Pixabay

Potrivit unor informații apărute pe un grup de turiști, citate de The Mirror, salvamarii de la fața locului au râs de turiștii care i-au avertizat cu privire la rechinii pe care i-ar fi zărit în mare, în apropiere de locul în care înotau mai multe persoane.

Vezi și: Cine este românca ucisă de rechin în Egipt. Îşi luase două sejururi în staţiune

Salvamarii din Sahl Hasheesh ar fi luat în derâdere avertismentele cu privire la rechini

Cu câteva minute înainte de unul dintre atacurile fatale, salvamarii ar fi luat în derâdere aceste avertizări, deși mai mulți turiști le-ar fi repetat acestora informația, pentru a lua atitudine.

Aceștia ar fi replicat însă că nu există rechini în zonă și ar fi râs, fără să le spună turiștilor să iasă imediat din mare. După ce au ignorat avertismentele, la scurt timp prădătorii marini au făcut și o victimă, austriaca Elisabeth Sauer, în vârstă de 68 de ani, fiind atacată mortal, în golful Sahl Hasheesh.

Oamenii care stăteau la debarcader au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac și au avertizat salvamarii. Dar au râs de ei, spunând că nu există rechini în zonă și nu au fost niciodată.”, a declarat un martor.

Alții au susținut că salvamarii respectivi nu ar fi angajați pe criterii specifice, ci pur și simplu orice poate primi postul, chiar dacă nu este o persoană calificată. 

Elisabeth Sauer, în vârstă de 68 de ani, din Austria Foto: Twitter
Elisabeth Sauer, în vârstă de 68 de ani, din Austria Foto: Twitter

Nu rata: Nu faceți așa ceva în Egipt, că atrageți rechinii! Sfaturile unui ghid din Hurghada

„Alți doi turiști au cerut ajutor, după ce au zis că au scăpat de un rechin. Dar salvamarii le-au strigat să înoate singuri până la scara pontonului.”, se mai arată în declarațiile martorilor. 

Mulți acuză în prezent lipsa de măsuri a autorităților locale, care nu au atenționat cu privire la pericolul din mare, în special în stațiunile „cu probleme”, Sahl Hasheesh și Hurghada, extrem de populare și pline de turiști. După prima victimă, plajele nu au fost închise, iar turiștii nu au fost avertizați. „Nu vor să piardă turiști, dar nici nu fac nimic pentru a preveni acest lucru.”, au mai spus martorii. 

Două turiste au fost sfâșiate de vii de rechini, în Marea Roșie

Pentru două femei însă, vacanța de vis pe care și-au planificat-o în Egipt s-a transformat într-o tragedie de proporții. O filmare de la fața locului arată cum o pensionară de origine austriacă încearcă cu disperare să se întoarcă la țărm, într-o baltă de sânge, după ce i-ar fi fost smulse membrele.

Persoanele aflate la fața locului au descris scena ca fiind una imposibil de privit, explicând că echipele de salvare au scos din apă rămășițe ale corpului femeii. Un martor ocular a dezvăluit chiar că „jumătate din corpul femeii lipsea”. 

Cealaltă victimă, de origine română, suceveanca Roxana Donisan, a fost dată dispărută de la hotel cu două zile înainte ca trupul ei neînsuflețit să fie găsit „mutilat” de către rechini. Unele informații susțin că românca ar putea să fie, de fapt, prima victimă a prădătorilor marini, deși inițial s-a crezut că primul caz ar fi fost cel al turistei din Austria.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net