Câte femei au fost hărțuite anul trecut la serviciu. Mesajul Gabrielei Firea

Gabriela Firea condamnă toate abuzurile și toate inegalitățile suferite de femei. Ministrul Familiei a transmis un mesaj în care spune că „trebuie să spunem stop hărțuirii și violenței.” Fostul edil al capitalei a menționat și câte femei au fost hărțuite anul trecut acasă și la serviciu.

Gabriela Firea condamnă hărțuirea femeilor
Gabriela Firea condamnă hărțuirea femeilor

Mărturisirile făcute de actriţa Viorica Vodă pe scena premiilor Gopo, unde a spus că a fost hărţuită sexual în teatru şi în cinematografie după rolul din „Filantropica”, atrag tot mai multe reacții de susținere.

Gabriela Firea: „Condamn cu fermitate astfel abuzuri și toate aceste inegalități”

Într-o postare publicată pe Facebook, Gabriela Firea a reacționat după aceste dezvăluiri. Fostul edil al Capitalei condamnă „cu fermitate abuzurile”, precizând că va continua să lupte pentru drepturile femeilor în România.

„Toată România a aflat povestea dureroasă prin care a trecut o actriță cunoscută, care au fost „demonii” cu care s-a luptat în domeniu și cât de mult au afectat-o abuzurile la care a fost supusă de mai marii industriei cinematografice și teatrale.

Condamn cu fermitate astfel abuzuri și toate aceste inegalități. Apăr drepturile femeilor din România și, în calitate de ministru, vin cu măsuri concrete pentru a elimina stereotipurile”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Trebuie să spunem stop hărțuirii și violenței”

În mesajul transmis miercuri, ministrul Familiei a dezvăluit că „350 de femei au fost hărțuite anul trecut acasă sau la serviciu.”

„Sunt doar femeile care și-au făcut curaj și au cerut ajutor. Dar sunt multe care îndură în tăcere. Trebuie să spunem stop hărțuirii și violenței”, a scris fostul primar al capitalei.

”Consider că indiferent de domeniul în care lucrăm, de poziția pe care o ocupăm, avem dreptul la un loc de muncă sigur și sănătos! Nu doar abuzul fizic și verbal este intolerabil, ci și riscurile psihosociale și practicile de muncă abuzive”, a adăugat Gabriela Firea.

Totodată, ministrul Familiei susține „necesitatea semnării și ratificări Convenției nr. 190 a Organizației Internaționale a Muncii pentru eliminarea discriminării și hărțuirii din lumea muncii și a Recomandării nr. 206.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net