Ce se întâmplă cu ajutorul de 4.000 de euro, acordat cuplurilor infertile. Gabriela Firea a făcut anunțul

Gabriela Firea a anunțat, luni seara, prelungirea programului ”Fii o şansă”, dedicat cuplurilor infertile, prin care fertilizările in vitro sunt decontate cu suma de 4000 de euro. Acum, programul este dedicat femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care nu pot avea copii.

gabriela firea ID187003 INQUAM Photos George Calin jpg
Gabriela Firea. Foto: Inquam

Fertilizarea in vitro, procedură costisitioare, dar care poate fi salvarea cuplurilor care nu pot avea copii, devine mai accesibilă prin programul ”Fii o şansă”. Gabriela Firea a declarat, luni, că proiectul, prin care se va deconta costul total al procedurii, a fost deja dezbătut cu societatea civilă. Programul ”Fii o şansă”, privind decontarea FIV, a fost lansat de Firea la nivelul Capitalei, când era primar, iar în februarie 2022 a fost extins la nivel național.

În București s-au născut 556 de copii în urma acestui program

Prelungirea programului «Fii o şansă», pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. Este un proiect mult aşteptat, a fost dezbătut deja cu societatea civilă. El a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii, după 1.000 de astfel de proceduri”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Adevarul.ro

Gabriela Firea a mai precizat că în două sau trei luni vor putea fi făcute primele decontări. Până acum, programul era dedicat femeilor cu vârsta peste 40 de ani, însă acum sunt eligibile și femeile de peste 25 de ani, care își doresc, dar nu pot să devină mame pe cale naturală.

Gabriela Firea: "În 2-3 luni, deja vom putea să realizăm primele decontări"

La nivel naţional, proiectul este transmis pe circuitul de avizare, este realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Decontările  se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre fertilizarea in vitro

Citește și: Cristina Spătar a făcut 9 fertilizări in vitro: "A existat depresie după nașterea copiilor"

Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, deci  este o îmbunătăţire. Până acum se făceau decontări pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală şi, de asemenea, nu sunt condiţionate procedurile, în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală. 

Acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Executivului, ne bucurăm de susţinerea coaliţiei şi de susţinerea domnului prim-ministru. Sunt convinsă că în scurt timp, 2-3 luni, deja vom putea să realizăm primele decontări”, a declarat Gabriela Firea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
viorel lis si oana lis
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Andrei Kartapolov FOTO Profimedia jpg
Hidroelectrica FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg