Am intrat în catedrala de 10 milioane de euro a lui Gigi Becali. Cum arată fortăreața cu picturi în foiță de aur

Gigi Becali a dus credinţa la alt nivel. La graniţa dintre Bucureşti şi Ilfov, în Pipera-Voluntari, bogătaşul ridică un lăcaş de cult unic în România. Reporterii Click! au fost primii care au intrat pe şantier şi au trecut pragul imensei biserici. 

Construcţia va fi gata în decembrie. FOTO: Sever Gheorghe
Construcţia va fi gata în decembrie. FOTO: Sever Gheorghe

Mulţi îşi fac cruce, puţini se duc la biserică, unul singur ridică un lăcaş de cult. În rondul de la intrarea în Pipera, printre restaurante, clădiri de birouri şi reprezentanţe auto, ceva sare în ochi de la ”o poştă”. E biserica pe care o construiesc Luminiţa şi Gigi Becali, după cum scrie pe panoul de la intrarea în şantier. Reporterii Click! au discutat cu inginerul care se ocupă de ridicarea bisericii şi au aflat toate secretele construcţiei, când va fi gata şi când se vor putea organiza primele slujbe.

Fortăreața creștină a lui Becali va fi de dimensiuni impresionante

Oamenii vor avea unde să stea în catedrala lui Gigi Becali, căci este foarte spațioasă, latifundiarul din Pipera s-a gândit la toate detaliile, iar catedrala, căci așa va fi asemănată după dimensiuni, este făcută după chipul și asemănarea sa.

„E mai mult decât o biserică, e o catedrală. Nu va semăna cu nimic din ce există în România. Va fi realizată după stilul bisericilor ruseşti, pentru că locul e de aşa natură. În ea se vor putea ruga concomitent 400 de credincioşi, va fi gata la roşu în acest an iar cu tot cu pictură cam în doi ani”, a declarat în exclusivitate pentru Click! inginerul Gelu Mălureanu, a cărui firmă ridică biserica.

Pe şantier lucrează acum în jur de 15 oameni, iar în spatele bisericii va fi ridicată o clădire cu trei etaje care va avea rol administrativ şi de ”casă” pentru monahii veniţi la Bucureşti la invitaţia lui Gigi Becali.  Lucrările au început în iulie 2010, iar Gigi Becali a fost în tot acest timp de cinci ori pe şantier să vadă cum merg lucrurile.

„Proiectul a fost făcut de domnul Becali, inclusiv cum va arăta acoperişul. Tot dânsul se ocupă de altar, icoane, pictură, tot ce înseamnă împodobire. Gigi Becali a ales şi clopotele care au venit din Rusia”, ne dezvăluie inginerul.

Picturi în foiță de aur în lăcașul sfânt

Lăcaşul de cult nu va avea nici o coloană în interior, va fi pictat ca şi Catedrala Naţională în stil bizantin, tehnica mozaic. „Interiorul va fi pictat în premieră în România cu foiţă de aur. Clopotele au fost montate deja, cel mai mare are 4, 250 kg. Toate 13 vor fi acţionate prin calculator, sunt gândite să interpreteze diferite melodii religioase”, ne-a spus mândru inginerul de construcții Gelu Mălureanu.  

Aşa va arăta biserica
Aşa va arăta biserica

Gigi Becali: «Cu Dumnezeu nu negociezi»

Gigi Becali a declarat, în exclusivitate pentru Click!: „Biserica asta a fost făgăduită acum 13-14 ani când a obţinut Steaua o victorie mare, când am bătut pe Galatasaray şi ne-am calificat mai departe. Eram în post, m-am rugat la Dumnezeu şi am spus «Dă Doamne putere». Am avut pentru terenul ăla ofertă de 6 milioane de euro şi am ales să construiesc biserica aşa cum am promis. Cu Dumnezeu nu te joci, nu negociezi. Biserica o să mă coste, cu tot cu pictură cam 10 milioane de euro”, ne-a declarat patronul FCSB.

Gigi Becali este unul dintre cei mai milostivi oameni de afaceri din România
Gigi Becali este unul dintre cei mai milostivi oameni de afaceri din România

Cifrele catedralei

Categrala lui Gigi Becali va arăta cu adevărat ca un sanctuar, căci are 11 m înălţime, 40 m înălţime cu cruce, 35 m lungime, 20 m lăţime, subsol 3,6 m, 300 tone fier, 2.000 mc beton, 10.000 mp cofraj.

Fire darnică, latifundiarul din Pipera a reușit să intre în sufletele românilor după ce s-a implicat în toate cazurile tragice de la noi din țară, de la inundații, incendii, victimele din Colectiv, plus ajutoarele de zi cu zi pe care le practică. Gigi Becali a ajutat multă lume, iar Dumnezeu i-a dat înzecit!

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net