Gigi Becali, înfrânt la tribunal de IPJ Argeş. Pentru ce s-a judecat miliardarul

Ultima actualizare:

Puțină lume se poate lăuda că l-a înfrânt în justiție pe Gigi Becali. Inspectoratul de Poliție Argeș a reușit această performanță. Gigi Becali a pierdut în primă instanță procesul intentat IPJ Argeș în care contesta ridicarea dreptului de a conduce pentru depășirea vitezei legale. Omul de afaceri nu a contestat încă decizia.

Gigi Becali a fost prins cu 103 kilometru la oră în localitate. Foto: ziarulargesul.ro
Gigi Becali a fost prins cu 103 kilometru la oră în localitate. Foto: ziarulargesul.ro

Necazuri pentru Gigi Becali. În luna mai a anului trecut, Gigi Becali a fost prins de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş circulând cu viteză peste limita legală prin localitatea argeșeană Valea Ursului. Acest lucru i-a atras reținerea permisului și ridicarea dreptului de a conduce.  

Omul de afaceri a contestat sancțiunea dar a pierdut procesul în primă instanță. Decizia nu este definitivă, dar nu fusese atacată cu apel până pe 24 ianuarie, scriu jurnaliștii de la curier.ro. Dacă nu va face recurs, Gigi Becali va trebui să depună permisul fie la sediul IPJ Argeș, fie la Brigada Rutieră din Bucureşti, unde are domiciliul  

Cum a rămas Gigi Becali fără permis de conducere 

Gigi Becali se afla la volanul unui Mercedes Maybach, pe DN 7, pe 3 mai 2021, a doua zi de Paşte. El a fost înregistrat de aparatul radar, în localitatea Valea Ursului, rulând cu 106 km/h. Oamenii legii i-au întocmit proces verbal şi pe lângă amenda în valoare de 1.305 lei i-au suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.  

Patronul FCSB le-a spus oamenilor legii că se grăbea să ajungă la Mănăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe părintele iermonah Daniil Pleșa, decedat de Paşte. 

Ce a cerut avocatul lui Gigi Becali în instanță 

După ce a rămas fără permis, Becali a declarat că nu ar fi meritat o măsură atât de dură, având în vedere că depăşise limita maximă cu doar 3 kilometri la oră. El spunea că venea de pe autostradă iar mașina era atât de puternică încât nu avusese timp să reducă viteza până la 50 de kilometru la oră cât era limita în localitate. 

Potrivit sursei citate, radarul l-a ”prins” pe Becali pe DN 7, la câţiva kilometri de ieşirea de pe A1, în apropierea unităţii militare de la Valea Ursului. În contestaţia depusă la Judecătoria Piteşti pe data de 14 mai, omul de afaceri a încercat să convingă instanța să desființeze sancțiunea pe motiv că procesul-verbal este nul de drept. 

Motivul? Polițistul care I-a dat amenda nu ar fi consemnat corect drumul și localitatea unde a fost încheiat, menționând ”DN7- Valea Ursului” , în loc de ”Drum European 81 asa cum apare şi pe indicator”. După depunerea contestaţiei, avocatul omului de afaceri s-a prezentat la IPJ Argeş, Serviciul Rutier şi a ridicat permisul în baza grefei instanţei. 

Gigi Becali a anunțat instanța prin avocat că e dispus să achite amenda în valoare de 1,305 lei, dar dorește să fie anulată decizia de suspendare a permisului de conducere. Instanţa nu I-a admis cererea și I-a respins contestația, după ce a primit de la administratorul drumului o hârtie în care se afirma că avocatul lui Gigi Becali nu are dreptate. 

”Respinge plângerea contravenţională, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.” , se precizează în sentinţa consultată de curier.ro 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net