C├ó╚Ťi bani a alocat Prim─âria Capitalei pentru a afla de ce vin ciorile ├«n Ci╚Ömigiu

27 ianuarie 2022

├Än locul unei aplica╚Ťii pentru nev─âz─âtori, Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti va aloca suma de jum─âtate de milion de lei pentru a afla de ce vin ciorile ├«n Parcul Ci╚Ömigiu.

image
Prim─âria Capitalei, jum─âtate de milion de lei pentru proiect ce vizeaz─â ciorile Foto: Pixabay

Prim─âria Capitalei ar urma s─â aloce suma de jum─âtate de milion de lei, adic─â circa 100 000 de euro, pentru a afla care este motivul pentru care ciorile se str├óng ├«n fiecare an ├«n num─âr mare ├«n Parcul Ci╚Ömigiu din Bucure╚Öti. 

Prim─âria Capitalei va cheltui jum─âtate de milion de lei pentru un proiect ce vizeaz─â ciorile din Ci╚Ömigiu

Administra╚Ťia Lacuri, Parcuri ╚Öi Agrement (ALPAB) va primi suma uria╚Ö─â, cu care va realiza un studiu de fezabilitate cu titlul: ÔÇ×Ciorile din Gr─âdina Ci╚Ömigiu /Vecini cu aripiÔÇŁ.

Mai multe voci s-au declarat indignate de faptul c─â ├«n ciuda problemelor bugetare ale ╚Ť─ârii, Prim─âria Capitalei decide s─â aloce 500 de mii de lei pentru un astfel de studiu. Acest lucru ╚Öi ├«n condi╚Ťiile ├«n care ├«nc─â nu a fost p─âtit─â subven╚Ťia energiei termice pentru lunile noiembrie ╚Öi decembrie ale anului 2021.

Totodat─â, sus╚Ťin unele surse, concluziile viitorului studiu cu privire la ciorile din Ci╚Ömigiu ar putea fi g─âsite ╚Öi dac─â apel─âm la ra╚Ťiunea de baz─â: p─âs─ârile se str├óng oriunde g─âsesc hran─â, iar parcul Ci╚Ömigiu a devenit ├«n timp raiul ├«naripatelor, care au mereu m├óncare la discre╚Ťie adus─â de c─âtre vizitatori.

O aplica╚Ťie pentru nev─âz─âtori a pierdut ├«n fa╚Ťa proiectului pentru ciori

Proiectul privind alungarea ciorilor din Parcul Cișmigiu a surclasat la bugetarea participativă un alt proiect, care avea ca scop accesibilizarea transportului public pentru nevăzători.

Asocia╚Ťia Tinerilor din Educa╚Ťie, Sport ╚Öi S─ân─âtate a depus un proiect privind realizarea unei ├«mbun─ât─â╚Ťiri a aplica╚Ťiei InfoSTB, care s─â ajute persoanele nev─âz─âtoare. 

Aplicatia ar fi urmat s─â treac─â la comenzi vocale, fiind destinat─â utiliz─ârii de c─âtre persoane cu deficien╚Ťe de vedere. Comenzile s-ar fi putut face printr-un simplu dialog, iar utilizatorii ar fi fost informa╚Ťi cu privire la destina╚Ťie, rut─â, unde este cea mai apropiat─â  sta╚Ťie, dar ╚Öi ├«n c├ót timp ar sosi vehiculul.

De asemenea, cu de 30 secunde ├«naintea sosirii vehiculului, aplica╚Ťia poate anun╚Ťa utilizatorul c─â acesta urmeaz─â s─â ajung─â ├«n sta╚Ťie, specific├ónd ╚Öi ├«n c├ót timp.  Aplica╚Ťia informeaz─â ╚Öi c├ónd persoana s-a urcat ├«n vehicul ╚Öi o va anun╚Ťa vocal c├óte sta╚Ťii are de mers ╚Öi unde ╚Öi c├ónd s─â coboare, a explicat pentru Bucure╚Öti FM Andrei Melcea de la Asocia╚Ťia ini╚Ťiatoarea a proiectului. ╚śi metroul ar fi urmat s─â fie integrat ├«n aceast─â aplica╚Ťie.

De╚Öi a trecut de comisiile de specialitate ╚Öi s-a situat, ini╚Ťial, dup─â votul publicului, pe locul al treilea, adic─â ar fi fost eligibil pentru finan╚Ťare, proiectul aplica╚Ťiei InfoTB a fost declasat pe locul al cincilea. 

Andrei Melcea a explicat c─â ├«i este greu s─â ├«n╚Ťeleag─â cum un proiect viz├ónd accesibilizarea transportului public pentru nev─âz─âtori, care le putea oferi acestor persoane cu dizabilit─â╚Ťi o via╚Ť─â mai u╚Öoar─â, poate fi surclasat de unul privind alungarea ciorilor din Ci╚Ömigiu.

Nicu╚Öor Dan sus╚Ťine aplica╚Ťia pentru nev─âz─âtori

Primarul general al Capitalei, Nicu╚Öor Dan, a declarat c─â sus╚Ťine proiectul prin care aplica╚Ťia InfoTB ar putea facilita transportul pentru persoanele nev─âz─âtoare.

Costul unui upgrade în acest sens nu este unul ridicat și ar putea fi accesate și fonduri din PNRR, a explicat edilul.

ÔÇ×F─âr─â discu╚Ťii, f─âr─â discu╚Ťii e posibil, fiind o aplica╚Ťie informatic─â, s─â fie accesibile ╚Öi fonduri PNRR. Nu este un cost a╚Öa de mare, desigur c─â ├«l sus╚Ťin (proiectul n.r)ÔÇŁ, a declarat Nicu╚Öor Dan.

Primarul general a mai precizat c─â va ╚Öti de c├ó╚Ťi bani va dispune pentru investi╚Ťii abia ├«n momentul ├«n care se va clarifica suma care trebuie pl─âtit─â de c─âtre Prim─âria Capitalei ca subven╚Ťie la energia termic─â.

Totuși, cum se justifică în acest context cheltuierea a jumatate de milion de lei pentru un studiu de fezabilitate privind ciorile din Parcul Cișmigiu?!

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg