A început curățenia în Parcul Cișmigiu. Nicușor Dan: ”Au o săptămână să-l pună la punct”

Ultima actualizare:

    Se tunde iarba în Parcul CișmigiuFotografii: Inquam
Se tunde iarba în Parcul CișmigiuFotografii: Inquam

A început curățenia în Parcul Cișmigiu! Astăzi, 30 august, o echipă de 40 de angajați de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a fost trimisă să schimbe fața parcului. Primarul general, Nicușor Dan, le-a dat un ultimatum muncitorilor: ”Au o săptămână să-l pună la punct”, le-a transmis acesta.

Vineri, 27 august, Bogdan Tănase, directorul ALPAB a fost schimbat din funcție de primarul general, Nicușor Dan, care a preluat mandatul. Astăzi, 30 august, deja a scos oamenii la treabă.

40 de angajați se aflau dimineață în Parcul Cișmigiu, în momentul în care edilul a sosit ca să-i verifice.

”Avem o echipă de 40 de oameni de la ALPAB, care are o săptămână sarcina să pună la punct Cişmigiul, să facă curăţenie şi să tundă iarba acolo unde nu este tunsă. Este un test pentru ALPAB. În funcţie de ce vor face săptămânile astea vom decide dacă în viitor, după ce Compania de Parcuri se închide, dacă o să continuăm cu ALPAB, prin muncitori angajaţi, sau dacă o să externalizăm. Deci ce fac ei zilele astea, săptămânile astea, o să ne dea răspunsul ce se va întâmpla în viitor. Puţin mai târziu, când o să avem bani, o să ne ocupăm de alei. Iar din marile investiţii, asta depinde de bugetul pe anul viitor, dar vă promit că în doi ani o să arate toate parcurile, de care noi ne ocupăm, aşa cum ar trebui să arate nişte parcuri ”, a transmis Nicușor Dan.

Statuile din Parcul Cișmigiu, curățate dar cu aviz de la Ministerul Culturii 

Acesta a spus că există o problemă în ceea ce privește curăţatul statuilor din Parcul Cișmigiu. Și asta pentru că ele nu se află în administrarea ALPAB, ci la Direcţia de Peisagistică.


    Primarul general, Nicușor Dan, a verificat în această dimineață cum merg lucrările de curățenie în Parcul Cișmigiu
Primarul general, Nicușor Dan, a verificat în această dimineață cum merg lucrările de curățenie în Parcul Cișmigiu

”Pentru curăţarea statuilor trebuie să luăm un aviz de la Direcţia pentru Cultură, organismul subordonat al Ministerului Culturii, şi acolo este o mare întârziere pentru obţinerea avizelor pentru că e personal insuficient, spun ministerul şi direcţia”, a explicat edilul Capitalei. 

Două companii municipale vor fi închise

Totodată, Nicușor Dan a mai spus că în ședința Consiliului General de miercuri, 1 septembrie, sunt puse pe ordinea de zi mai multe proiecte care vizează parcurile: dizolvarea Companiei de Parcuri, dizolvarea Companiei de Arbori şi scăderea tarifului pentru Compania de Parcuri.

”Nu e posibil ca pe piaţă tuns iarba şi strâns iarba împreună să coste 40 de bani şi la Compania de Parcuri tunsul să coste un leu şi strânsul ierbii tot un leu, adică doi lei, faţă de 40 de bani. Şi, de asemenea, încetarea exclusivităţii pe care Compania de Parcuri o avea pe întreţinerea parcurilor din Bucureşti, astfel încât să putem să intrăm şi cu personal ALPAB şi, eventual, cu alte firme”, a mai spus Nicușor Dan.

Citește și: 

Dezolant! Herăstrăul, cel mai mare parc din București, lăsat în paragină

Curiozităţi despre Parcul Cişmigiu: lucruri mai puţin cunoscute despre cel mai vechi parc al Capitalei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net