A ├«nceput cur─â╚Ťenia ├«n Parcul Ci╚Ömigiu. Nicu╚Öor Dan: ÔÇŁAu o s─âpt─âm├ón─â s─â-l pun─â la punctÔÇŁ

image
Se tunde iarba în Parcul CișmigiuFotografii: Inquam

A ├«nceput cur─â╚Ťenia ├«n Parcul Ci╚Ömigiu! Ast─âzi, 30 august, o echip─â de 40 de angaja╚Ťi de la Administra┼úia Lacuri, Parcuri ┼či Agrement Bucure┼čti (ALPAB) a fost trimis─â s─â schimbe fa╚Ťa parcului. Primarul general, Nicu╚Öor Dan, le-a dat un ultimatum muncitorilor: ÔÇŁAu o s─âpt─âm├ón─â s─â-l pun─â la punctÔÇŁ, le-a transmis acesta.

Vineri, 27 august, Bogdan T─ânase, directorul ALPAB a fost schimbat din func╚Ťie de primarul general, Nicu╚Öor Dan, care a preluat mandatul. Ast─âzi, 30 august, deja a scos oamenii la treab─â.

40 de angaja╚Ťi se aflau diminea╚Ť─â ├«n Parcul Ci╚Ömigiu, ├«n momentul ├«n care edilul a sosit ca s─â-i verifice.

ÔÇŁAvem o echip─â de 40 de oameni de la ALPAB, care are o s─âpt─âm├ón─â sarcina s─â pun─â la punct Ci┼čmigiul, s─â fac─â cur─â┼úenie ┼či s─â tund─â iarba acolo unde nu este tuns─â. Este un test pentru ALPAB. ├Än func┼úie de ce vor face s─âpt─âm├ónile astea vom decide dac─â ├«n viitor, dup─â ce Compania de Parcuri se ├«nchide, dac─â o s─â continu─âm cu ALPAB, prin muncitori angaja┼úi, sau dac─â o s─â externaliz─âm. Deci ce fac ei zilele astea, s─âpt─âm├ónile astea, o s─â ne dea r─âspunsul ce se va ├«nt├ómpla ├«n viitor. Pu┼úin mai t├órziu, c├ónd o s─â avem bani, o s─â ne ocup─âm de alei. Iar din marile investi┼úii, asta depinde de bugetul pe anul viitor, dar v─â promit c─â ├«n doi ani o s─â arate toate parcurile, de care noi ne ocup─âm, a┼ča cum ar trebui s─â arate ni┼čte parcuri ÔÇŁ, a transmis Nicu╚Öor Dan.

Statuile din Parcul Ci╚Ömigiu, cur─â╚Ťate dar cu aviz de la Ministerul Culturii┬á

Acesta a spus c─â exist─â o problem─â ├«n ceea ce prive╚Öte cur─â┼úatul statuilor din Parcul Ci╚Ömigiu. ╚śi asta pentru c─â ele nu se afl─â ├«n administrarea ALPAB, ci la Direc┼úia de Peisagistic─â.

image
Primarul general, Nicu╚Öor Dan, a verificat ├«n aceast─â diminea╚Ť─â cum merg lucr─ârile de cur─â╚Ťenie ├«n Parcul Ci╚Ömigiu

ÔÇŁPentru cur─â┼úarea statuilor trebuie s─â lu─âm un aviz de la Direc┼úia pentru Cultur─â, organismul subordonat al Ministerului Culturii, ┼či acolo este o mare ├«nt├órziere pentru ob┼úinerea avizelor pentru c─â e personal insuficient, spun ministerul ┼či direc┼úiaÔÇŁ, a explicat edilul Capitalei. 

Două companii municipale vor fi închise

Totodat─â, Nicu╚Öor Dan a mai spus c─â ├«n ╚Öedin╚Ťa Consiliului General de miercuri, 1 septembrie, sunt puse pe ordinea de zi mai multe proiecte care vizeaz─â parcurile: dizolvarea Companiei de Parcuri, dizolvarea Companiei de Arbori ┼či sc─âderea tarifului pentru Compania de Parcuri.

ÔÇŁNu e posibil ca pe pia┼ú─â tuns iarba ┼či str├óns iarba ├«mpreun─â s─â coste 40 de bani ┼či la Compania de Parcuri tunsul s─â coste un leu ┼či str├ónsul ierbii tot un leu, adic─â doi lei, fa┼ú─â de 40 de bani. ┼×i, de asemenea, ├«ncetarea exclusivit─â┼úii pe care Compania de Parcuri o avea pe ├«ntre┼úinerea parcurilor din Bucure┼čti, astfel ├«nc├ót s─â putem s─â intr─âm ┼či cu personal ALPAB ┼či, eventual, cu alte firmeÔÇŁ, a mai spus Nicu╚Öor Dan.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Dezolant! Herăstrăul, cel mai mare parc din București, lăsat în paragină

Curiozit─â┼úi despre Parcul Ci┼čmigiu: lucruri mai pu┼úin cunoscute despre cel mai vechi parc al Capitalei

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
lavinia parva4 png
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg