Câți bani au „spart” românii, în weekendul de 1 Mai

Ultima actualizare:

Asociația Națională a Agențiilor de Turism – ANAT a consultat tour-operatorii din turism și partenerii hotelieri pentru a face bilanțul weekendului de 1 Mai.

Aproape 50.000 de români s-au distrat la mare, de 1 Mai
Aproape 50.000 de români s-au distrat la mare, de 1 Mai

Cifrele reprezintă un bun barometru pentru a estima modul în care va decurge sezonul vacanțelor din România, în acest an. Astfel, cifrele indică un număr de peste 50.000 de turiști prezenți în weekend doar pe Litoral.

Ambuteiaje pe Autostrada Soarelui

De altfel, acest număr s-a reflectat foarte bine în ambuteiajele de le Autostrada Soarelui, de zilele trecute.

Conform ANAT, turișitii ar fi cheltuit în weekendul de 1 Mai, cel puțin 20 de milioane de euro! Suma nu include și bacșișul lăsat ospătarilor. „Cei mai mulți bani au rămas în Mamaia”, au spus reprezentanții Patronatului ANAT, citați de Antena 3.

Lipsa restricțiilor, magnet pentru turiști

Vama Veche a fost vârf de sezon. Peste 15 mii de turiști au fost acolo. Din punct de vedere al cheltuielilor media s-a situat la 2.000 de lei. Ne ajută să ne facem o idee cam ce bugete vor aloca turiștii în acest an pentru vacanțele lor”, a spus Cristian Bărhălescu, Vicepreședinte ANAT Sud-Est, conform Știrile ProTV.

Citește și: Cum comentează ministrul Turismului prețurile de pe litoralul românesc

Partea pozitivă a acestei analize este faptul că estimările ANAT au fost depășite, cifrele fiind chiar și peste cele din 2019, anul următor întreg sectorul turistic fiind afectat de pandemie și de restricții impuse.

20.000 de oameni la Sunwaves

Prezența masivă a turiștilor pe Litoral a fost determinată și de eliminarea totală a restricțiilor, dar, mai ales, de dorința oamenilor de a reveni la obieciurile ante-pandemie. Se pare că la Festivalul Sunwaves din Mamaia au participat aproximativ 20.000 de persoane.

În Mamaia au fost declarați peste 25.000 de turiști, în Costinești 20.000 de turiști, iar în Vama Veche, ca de obicei, a fost un grad mare de ocupare, conform Antena3.ro

Buget de aproximativ 2.000 de lei de persoană

Cluburile din zona Mamaia – Năvodari au fost, cum era de aşteptat, cele mai animate. În localurile din sudul Litoralului, însă, au petrecut aproximativ 7.000 de turiști.

Bugetul mediu al fiecărei persoane ar fi fost de circa 2.000 lei și a inclus cazare, mese, transport și biletele de intrare la evenimente.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net