Câți bani câștigi dacă pui 1.000 de euro într-un depozit bancar, după un an

În contextul în care cheltuielile sunt uriașe, iar economiile scad pe zi ce trece, românii caută cele mai bune modalități de a-și păstra puținii bani pe care îi mai au.

Cât câștigi dacă depui 1.000 de euro într-un depozit bancar pentru 1 an / foto: Pixabay
Cât câștigi dacă depui 1.000 de euro într-un depozit bancar pentru 1 an / foto: Pixabay

O opțiune de luat în considerare este depozitul bancar, care poate oferi o anumită siguranță și un randament garantat, în funcție de banca aleasă și de moneda în care se face depozitul.

Modificările dobânzilor la depozitul bancar

Majoritatea băncilor din România au operat modificări semnificative ale dobânzilor la depozite atât în luna mai, cât și în luna iunie. Tendința generală a fost de majorare a dobânzilor pentru depozitele în valută și de scădere a dobânzilor la depozitele în lei.

Potrivit finzoom.ro, dobânzile au fost ajustate cu valori cuprinse între 0.10 și 1.75 puncte procentuale în sus, însă au existat și cazuri de reduceri, cu valori între 0.10 și 1.50 puncte procentuale.

Un total de 15 bănci au implementat aceste modificări, afectând depozitele în lei, euro și dolari. Această variabilitate a dobânzilor poate influența semnificativ decizia consumatorilor privind locul unde să-și plaseze economiile.

De exemplu, pentru un depozit bancar de 5000 de lei, pe o perioadă de 12 luni, câștigul poate varia între 117 lei și 380 de lei, în funcție de banca aleasă.

Avantajele și dezavantajele unui depozit Bancar

Pentru cei care aleg să își depoziteze economiile în euro, câștigurile sunt considerabil mai mici. Un depozit de 1000 de euro, constituit pentru o perioadă de 12 luni, poate aduce un câștig de doar 27 de euro.

Este important de menționat că există și bănci unde, la scadența depozitului, clientul poate retrage mai puțin decât a depus inițial, cu până la 36 de euro în minus.

Această realitate subliniază necesitatea de a analiza cu atenție ofertele băncilor și de a calcula potențialele câștiguri sau pierderi înainte de a constitui un depozit bancar.

image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net