Cauți un loc de muncă? Statul dă liber la angajări. Peste 1.000 de joburi disponibile!

Ultima actualizare:

Cauți un loc de muncă și un salariu decent? Vești bune. Statul dă drumul angajărilor în administrațiile publice locale. Guvernul vrea să dea undă verde pentru organizarea de concursuri și examene pentru 1.116 posturi din administrația publică locală, adică să permită o nouă derogarea de la OUG-ul privind înghețarea angajărilor la stat. Măsura Executivului ar urma să fie aplicată miercuri, 9 noiembrie.

Statul scoate la concurs posturi în administrațiile publice locale
Statul scoate la concurs posturi în administrațiile publice locale

Mai multe instituții au solicitat deblocarea posturilor

După ce mai multe instituții centrale au venit fiecare cu propriile pretenții de deblocare de concursuri sau de înființare de noi locuri de muncă, acum Ministerul Dezvoltării înaintează doleanțele din teritoriu, notează Adevărul.

Așa că aduce în ședința de Guvern un memorandum prin care solicită deblocarea concursurilor, în primă etapă pentru cele la care autoritățile au depus documentele necesare până la 15 septembrie. Mai precis, sunt 140 de solicitări pentru organizarea de concurs sau examen în vederea ocupării a 1.116 posturi.

Ministerul a explicat faptul că în situația unor cazuri justificate, poate avea loc deblocarea  angajărilor prin concurs sau examen. Ulterior, Ministerul Dezvoltării va veni cu alt memorandum, pentru solicitările depuse între 15 septembrie și 15 noiembrie. Ministerul Dezvoltării subliniază că memorandumul respectă toate regulile privind „justificarea necesităţii ocupării posturilor şi precizarea încadrării în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în bugetul propriu”.

În memorandum guvernanții explică raționamentul înghețării angajărilor la stat, adică probema creșterii deficitului, dar și numărul prea mare de bugetari. „Pentru aceasta, precum şi pentru asigurarea sursei de finanţare a măsurilor de sprijin al mediului economic şi al protecţiei categoriilor vulnerabile, s-a impus diminuarea unor cheltuieli de funcţionare ale instituţiilor şi autorităţilor publice. În această categorie se regăsesc şi cheltuielile de personal, care în anul 2022 reprezintă 22% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat, datorită creşterii numărului de posturi ocupate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice cu 27.553 în aprilie 2022, comparativ cu decembrie 2019, indiferent de modul de finanţare şi subordonare”, se arată în „contextul” memorandumului.

Miercurea trecută, Executivul a decis să aprobe trei memorandumuri de la instituții diferite pentru a permite noi angajări prin concurs, mai arată Adevărul.ro În primul rând, Ministerul Agriculturii a cerut o derogare pentru deblocarea a nu mai puțin de 477 de posturi, pentru mai multe instituții din subordine, adică pentru Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Agenția pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net