Caz șocant în Galați! O ambarcațiune condusă de o femeie drogată s-a răsturnat în Dunăre. La bord se aflau și copii

O barcă în care se aflau opt persoane, între care doi copii, s-a răsturnat duminică seară, 27 august, în Dunăre, din cauza unei manevre greşite a celei care conducea ambarcaţiunea, o femeie de 37 de ani din Galaţi. Aceasta ar fi ieşit pozitivă la consumul de substanţe psihoactive.

Ambarcațiunea s-a răsturnat în Dunăre Foto: Pixabay.com
Ambarcațiunea s-a răsturnat în Dunăre Foto: Pixabay.com

Femeia care se afla la conducerea bărcii ar fi consumat substanțe psihoactive 

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au fost sesizați prin intermediul unui apel la 112 că o barcă s-a răsturnat pe fluviul Dunărea, iar persoanele care se aflau în această ambarcațiune se află în apă.

Anchetatorii s-au deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii și au stabilit faptul că o ambarcațiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galați, în care se aflau 6 adulți și 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greșite. Toate persoanele purtau veste de salvare și au reușit să ajungă la mal.

Femeia deține permis de conducere ambarcațiune clasa D și a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

Femeia s-a ales cu dosar penal 

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval, precum și pentru vătămare corporală din culpă.

Cazuri care șochează România 

După tragedia din stațiunea 2 Mai, unde doi tineri au murit zdrobiți de un șofer drogat, tragedia s-a repetat, în Alba. Băut, un băiat de 19 ani, a lovit mortal cu mașina trei prieteni, care mergeau pe marginea drumului. Şoferul avea o concentraţie alcoolică de unu la mie.

Cei șase prieteni veneau de la o petrecere din Alba Iulia, iar la întoarcere au vrut să meargă la o benzinărie ca să cumpere bere. Mergeau pe marginea Drumului Național 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în coloană, doi câte doi, când au fost loviți în plin de șoferul beat. Trei au reușit să se ferească în ultima clipă, însă pentru ceilați, de 17, 18 și 25 de ani, impactul a fost mortal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net