Cazul Caracal, informații noi după trei ani: „Este strigător la cer”

Cazul Caracal a cutremurat o țară întreagă în 2019, când Alexandra Mihaela Măceșanu și Mihaela Luiza Melencu au fost agresate și torturate de către Gheorghe Dincă. Trei ani mai târziu, noi informații ies la iveală în acest caz sîngeros.

alexandra macesanu 1 0 jpeg

Miercuri, 9 februarie, doi medici din partea Institutului Național de Medicină Legală au fost audiați în cazul în care Alexandra Măceșanu și Mihaela Melencu au fost agresate și torturate de către Gheorghe Dincă. 

Cât de mult a avansat cazul Caracal?

Experții din partea INML au examinat fragmentele osoase ce au fost găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, autoritățile fiind mai mult ca sigure că acestea aparțin Alexandrei Măceșanu. 

În urma declarațiilor avocatei Carmen Obârșanu, se pare că medicii au recunoscut judecătorilor că, în urma expertizei realizate, nu se poate stabili ADN-ul și, de asemenea, aceștia nu cunosct detalii despre elementare detare din care a fost recoltat ADN-ul.

„Este strigător la cer. Doctorița Roșu, cea care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, a spus că este o practică să emită certificat constator de deces în condițiile în care se încalcă ordonața 1 privind reglementarea activității medicinii legale și articolul 50 din Codul Civil. Medicul poate elibera certificat constator în condițiile în care există cadavru. Aici nu a fost niciun cadavru, deci trebuia să există o hotărâre judecătorească de declare a morții”, a transmis Carmen Obârșanu, conform Gândul

De asemenea, și Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, susține că nu s-au aflat informații suplimentare cu privire la evoluția acestui caz. În urma întrebărilor judecătorilor, doctorii au dat răspunsuri incerte. 

„Ni s-a comunicat că ADN-ul a fost extras din pulbere, din patru elemente macinate care au fost făcute pulbere. Nu am aflat nimic. Probabil le-a fost teamă. Am solicitat ca pentru următorul termen să dispună efectuarea unei adrese la INML, pentru a vedea care este aparatul care a determinat stabilirea ADN-ului”, a spus avocatul Moldovan.

Gheorghe Dincă este acuzat de 8 infracțiuni, printre care se numără: trafic de persoane, viol, trafic de minori, omor calificat și profanarea de morminte sau cadavre. De asemenea, complicele său, Fane Risipițeanu, este acuzat de viol în cazul Luizei Melencu.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
cub oana zavoranu png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
prodan (2) jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
soldati rusi siloz cereale melitopol EPA EFE
Radu Mirică s-a sinucis
image
image
image
image
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif