Cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: Profilerul Mihaela Brooks spune că artista ar fi fost omorâtă

Ultima actualizare:

    Maria Macsim Nicoară a murit pe 23 decembrie 2020 FOTO: bzi.ro
Maria Macsim Nicoară a murit pe 23 decembrie 2020 FOTO: bzi.ro

A fost mezzosoprana Maria Macsim Nicoară omorâtă sau pur și simplu a fost un accident casnic? În afară de anchetatori, la această întrebare caută răspunsuri și profilerul român Mihaela Brooks, femeia care s-a implicat în dosarul morții Mădălinei Manole și în dosarul Colectiv. După ce a analizat mai multe probe, Brooks a concluzionat că sunt șanse mari ca artista ieșeancă să fi fost ucisă.

Stabilit în Canada, profilerul Mihaela Brooks a analizat și moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, artista care s-a stins din viață la sfârșitul anului 2020, după mai multe luni petrecute în spitalele din Iași, accidentată grav în urma căderii de pe scara interioară a locuinței. Femeia a analizat mai multe probe din dosar și a vizionat mai multe imagini, iar în cele din urmă a concluzionat că sunt șanse mari ca artista să fi fost ucisă. Profilerul a postat un videoclip pe Youtube în care vorbește despre moartea artistei, scrie bzi.ro.

„Vreau să încep cu imaginea victimei. În primul rând să ne amintim ca victima a avut un istoric. A fost iubită de familie, și-a iubit familia, prietenii, colegii. Este mai mult decât o investigație, pentru că trebuie să luăm în calcul și durerea familiei. Căderea pe scări poate fi de două feluri: autopropulsie, te-ai împiedicat, ai alunecat sau te-ai dezechilibrat. Heteropropulsia este atunci când te împinge cineva. Pentru analiză trebuie să luați în calcul mai mulți factori: tipul de scară, modul de a cădea, încălțămintea celui care a căzut etc. În cazul nostru avem o scară de 15 trepte, iar victima era desculță. Atunci când intervine heteropropulsia pe scări există o forță exterioară care apasă asupra centrului de greutate al persoanei respective”, a spus Mihaela Brooks.

Leziuni care contrazic declarațiile soțului artistei      

Profilerul a constatat că o parte dintre leziuni dau de bănuit că ceva nu s-a petrecut așa cum a declarat soțul artistei, pianistul Codrin Nicoară. „Conform diagnosticelor primite în spital, mezzosoprana avea și o serie de echimoze. Spre exemplu, echimoza latero-cervicală stânga, sub forma unor degete, care nu putea fi cauzată de căderea pe scări, lucru precizat și de medicul legist. În căderea de pe scări se poate determina și treapta de pe care s-a plecat, lucru care poate determina și gravitatea loviturilor. Cu cât căzătura este mai de sus, cu atât rănile și traumatismele sunt mai grave, însoțite de foarte multe echimoze. În cazul Mariei Nicoară se presupune că ar fi căzut chiar din capătul de sus al scărilor până la ultima treaptă de jos. Totuși, victima nu a avut echimoze la coate, la omoplați, la genunchi, deci s-a rostogolit. Ultima urmă biologică a fost găsită pe a treia treaptă, deci se exclude varianta căderii până pe prima treaptă de jos. În rechizitoriu, medicul legist nu exclude heteropropulsia”, a conchis Mihaela Brooks.

Codrin Nicoară, inculpat în dosarul morții soției sale      

Recent, procurorii ieșeni au schimbat încadrarea pe care pianistul Codrin Nicoară o avea în dosarul morții soției sale. Anchetatorii îl consideră acum inculpat pe pianist, după decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Bărbatul este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, acuzație sub care a fost trimis în judecată.

Accidentul care a trimis-o pe artistă în comă 

Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei sâmbătă, 9 mai, la ora 23:00, căzută la capătul scărilor din locuința lor și a fost așezată pe un pat. Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. La ora 7.10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor, spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă. Luând în considerare toate aceste aspecte, rezultă că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dusă la spital în stare critică. Doctorii de la Spitalul de Neurochirurgie au considerat că oamenii legii trebuie să știe despre starea artistei și să verifice cum s-a putut întâmpla ca un simplu accident casnic să îi producă leziuni atât de grave. Poliția a început imediat o anchetă. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările nu au fost finalizate. Procurorii încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva. 

Citește și: 

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, trimis în judecată în legătură cu moartea artistei

Mezzosoprana Maria Macsim a murit. Artista era paralizată după ce a căzut pe scări şi s-ar fi infectat cu COVID-19 în spital

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net