«Ce aveţi cu şaorma? E foarte sănătoasă»

Ultima actualizare:

    Alexandru (foto dreapta) vine zilnic cu colegii de muncă la  fast-food-ul din Pipera (fotografii: Călin Radu)
Alexandru (foto dreapta) vine zilnic cu colegii de muncă la fast-food-ul din Pipera (fotografii: Călin Radu)

Pentru că se gândesc la sănătatea noastră, aleşii au luat în calcul impozitarea suplimentară a produselor fast-food. Misiune dificilă! Nu de alta, dar românii sunt printre cei mai mari devoratori de hamburgeri şi şaorma "cu de toate"!

O taxare suplimenară a produselor fast food ar descuraja alimentaţia nesătoasă în rândul românilor.

Costă: 10-15 lei; Are 800-1000 kcal; Preparat specific arăbesc

simeon stalpnicul png

Asta cred guvernanţii! În realitate, o astfel de măsură nu ar aduce nimic bun. Clienţii nu ar renunţa în ruptul capului la hamburgerul "asortat" cu cartofi prăjiţi, iar vânzătorii ar majora preţurile pentru a-şi acoperi pierderile.

La fast-foodul "Mr. Chicken" de lângă staţia de metrou Pipera din Capitală, zeci de clienţi se aşează zilnic la cozi la orele prânzului.

Bucătăreasa îi aşteaptă cu cirobiţă de perişoare şi şniţel din piept de pui, însă puţini comandă "meniul complet". Şaorma cu de toate, la lipie, bate orice record la vânzări. "În pauza de masă de la job vin două staţii cu tramvaiul să iau şaorma de aici. Este foarte gustoasă, fragedă, iar preţul, 12 lei, este chiar decent. Este consistentă şi îmi ţine de foame până seara, când ajung acasă. Dacă luam o ciorbă nici nu mă săturam. S-au găsit să impoziteze şaorma, care e mâncarea românului de rând. De ce nu impozitează icrele negre?", spune Alexandru, un bucureştean în vârstă de 30 de ani.

Nici patronii unităţilor tip fast food nu sunt de acord cu măsura guvernanţilor. Mai ales că preţurile materiilor prime sunt tot mai mari, aprovizionarea se face zilnic, iar bruma de câştig abia acoperă volumul de muncă.

Ionuţ taie carnea de pui, pe măsură ce se rumeşte

simeon stalpnicul png

Lipia se unge cu sos de usturoi sau maioneză

simeon stalpnicul png

Se aşează varza, sau alte legume, după preferinţele clientului

simeon stalpnicul png

Cartofii nu pot lipsi dintr-o şaorma “ca la carte”

simeon stalpnicul png

La final se aşează cubuleţele de carne, desprinse de pe rotisor

simeon stalpnicul png

Înainte să fie strânsă în ambalaj, şaorma este “finisată” cu murături sau condimente

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net