Ce rușine! Statul vrea să ia bani de la veteranii de război

Ultima actualizare:

    Veteranii de război sunt prezenți la toate sărbătorile naționale
Veteranii de război sunt prezenți la toate sărbătorile naționale

Sunt foarte în vârstă, dar sunt prezenți la toate sărbătorile naționale. Vin cu pieptul încărcat de medalii obținute pentru fapte de vitejie în cele două războaie mondiale sau în operațiunile NATO. Românii se mândresc cu ei, dar statul vrea să ia bani și de la veteranii de război.

Sunt doar vreo 35.000 de militari care au luptat în Primul și Al Doilea Război Mondial ori în teatrele de operațiuni NATO. Statul îi onorează și îi invită la toate sărbătorile naționale unde sunt așezați la loc de onoare.

Iată că de la 1 iunie, veteranii de război au început să primească somații de la administrațiiile fiscale prin care sunt înștiințați că trebuie să plătească impozite pentru casă, terenuri și mașini, scrie romaniatv.net. Așa au aflat că, printr-o Hotărâre de Guvern care modifică Codul Fiscal, soțiile lor sau rudele împreună cu care dețin proprietățile nu mai sunt scutiți de plata impozitelor, ca până acum.

Prin noul Cod Fiscal, promulgat în ultima zi lucrătoare a anului trecut de preşedintele Klaus Iohannis, militarii care au luptat în cele două războaie mondiale şi cei care în teatrele de opearţiuni din afara ţării erau scutiţi de plata impozitelor pe clădiri, pe teren şi pe autoturism.

Totuși, prin Hotărârea de Guvern care a intrat în vigoare de la 1 iunie soţiile de veterani care nu au plătit partea lor de impozit sunt înştiinţate să achite suma de bani aferentă părţilor lor de proprietate.

Ce spunea legea promulgată de președinte

La art. 456 alin. 1 al Codului fiscal (legea 227/2015) sunt enumerate scutirile necondiţionate la impozitul pe clădiri, printre care cele aparţinînd personalului armatei participant la acţiuni militare în străinătate (litera p), veteranilor de război, văduvelor de război şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război (litera r).

Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:

p) clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 2 lit. a), c)-e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net