Ce s-a întâmplat cu bursele sociale. A scăzut numărul elevilor care au beneficiat de bani

Potrivit ultimelor date oferite de inspectoratele școlare, sunt mai puțini elevi care au luat burse sociale la final de an școlar, decât la începutul anului. Numărul beneficiarilor a scăzut cu 7.000, scrie adevărul.ro. 

A scăzut numărul elevilor care au mai luat burse sociale Foto: Shutterstock
A scăzut numărul elevilor care au mai luat burse sociale Foto: Shutterstock

Cele mai mari scăderi ale burselor sociale, comparativ cu începutul anului școlar 2022-2023, sunt înregistrate în București (aproape 5.300 de elevi nu am mai luat bursa de ajutor social), Galați (709 de elevi nu au mai luat bursa), Iași (375 nu au mai beneficiat de ajutorul social), Ilfov (cu 303 elevi mai puțini), Constanța (295 de elevi nu au mai beneficiat de bursă), Vaslui (cu 242 de elevi mai puțini) și Bistrița-Năsăud (227 de elevi nu au mai luat bursa socială), potrivit centralizărilor realizate de inspectoratele școlare. 

Ce categorii de elevi beneficiază de bursa de ajutor social

Bursa socială pentru anul școlar 2023-2024 a fost de 300 de lei/lună. Valoarea acesteia putând fi majorată doar în cazuri excepționale. 

Elevii care au dreptul la bursă socială sunt orfanii sau cei care sunt crescuți de un singur părinte ori cei abandonați. „În categoria elevilor care pot beneficia de bursa socială prevăzută la articolul 14 alineatul 1, litera b se încadrează elevii orfani sau elevii crescuți de un singur părinte, sau elevii abandonați de părinți asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție socială dispusă de către Comisia pentru protecția copilului sau, după caz instanța judecătorească, în condițiile legii”, se arată în Lege.

Bursa socială nu este condiționată de venitul net pe membru de familie

Se pare că, primirea bursei, nu este condiționată de venitul net lunar pe membru de familie.„Criteriile generale de acordarea burselor de ajutor social pentru categoriile de elevi prevăzute la articolul 14 alineatul 1 literele b, c și d nu condiționează acordarea acestora de venitul net lunar pe membru de familiePrevederea se aplică pentru categoria de beneficiar stipulată la articolul 14 alineatul 1 litera a”, potrivit celor de la ministerul Educației.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net