Ce s-a întâmplat cu Raisa, fetița de 2 ani ucisă de vărul ei, în ultimele ore de viață. Raportul cumplit al legiștilor

Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a făcut publică cronologia evenimentelor legate de dispariția Raisei Stan.

Raisa a murit ucisă de vărul ei, în vârstă de 15 ani / foto: ISU
Raisa a murit ucisă de vărul ei, în vârstă de 15 ani / foto: ISU

Conform informațiilor furnizate, poliția a fost sesizată în legătură cu dispariția Raisei Stan pe 27 mai, în jurul orei 13:30. Imediat au început căutările, existând deja indicii că fetița ar fi putut fi victima unei agresiuni.

Tragica confirmare a suspiciunilor a venit atunci când corpul neînsuflețit al Raisei a fost descoperit într-o râpă acoperită de vegetație abundentă, situată în spatele casei în care a fost văzută ultima oară în viață.

Ce au descoperit medicii legiști la autopsie

Autoritățile au demarat imediat cercetările la fața locului și au dispus efectuarea autopsiei pentru a determina cauza decesului. Autopsia a relevat că Raisa a fost înjunghiată și strangulată.

„Autopsia medico-legală a cadavrului a stabilit că moartea minorei a fost una violentă, cauzată de hemoragie internă și externă provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, unele dintre ele penetrante, precum și de asfixie mecanică prin strangulare”, se arată în raportul medicilor legiști.

Principalul suspect, un verişor al Raisei în vârstă de 15 ani, în casa căruia fetița a fost văzută ultima dată, a fost interogat timp de peste 15 ore și, în final, a mărturisit că el a comis crima.

Poliția bănuia că Nicolas Masi Codreanu, în vârstă de 15 ani, este autorul crimei. Acuzațiile au fost susținute de analiza genetică a unei pete de sânge descoperită pe pantalonii săi, care a confirmat că sângele aparținea victimei.

Verișorul de 15 ani este cercetat pentru omor calificat

Inițial, adolescentul a fost acuzat de ucidere din culpă, dar în lumina noilor probe și a rezultatelor autopsiei, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică, acuzându-l pe Nicolas Masi Codreanu de omor calificat.

„Având în vedere că din probele administrate până în prezent reiese că minorul Codreanu Nicolas Masi a profitat de vulnerabilitatea evidentă a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta, datorată vârstei fragede (2 ani și 5 luni), aplicându-i mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înțepător, posibil cuțit, și strangulând-o cu o funie din material textil, împotriva sa a fost formulată o acuzație oficială și s-a dispus reținerea pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, conform art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.p.”, a precizat Compartimentul de Informare și Relații Publice.

Joi, 30 mai, Codreanu Nicolas Masi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cercetările continuă pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima.

„Pentru a nu periclita desfășurarea activității de urmărire penală, în această fază a cercetărilor, nu pot fi comunicate alte informații. Vom emite un nou comunicat imediat ce stadiul anchetei va permite.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual pentru administrarea probelor. Aceasta nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net