Ce să cumperi cu o lună înainte de Paşte

Ultima actualizare:

    Ce poţi să cumperi înainte de Paşte
Ce poţi să cumperi înainte de Paşte

Click! îţi spune ce alimente neperisabile să cumperi de pe acum pentru a economisi bani de sărbători.

Peste o lună sărbătorim Paştele şi ar trebui să te gândeşti deja la ce vei pune pe masa de sărbători. Pentru a nu cheltui atunci foarte mulţi bani, ai putea cumpăra de pe acum produsele neperisabile.

Asta, pentru că există riscul ca alimentele, în preajma Paştelui, să se scumpească. Reporterii Click! au dat o raită prin magazine şi îţi spun ce să cumperi şi cât te costă.

Cu o lună înainte de Paşte poţi cumpăra alimentele care nu se alterează într-o lună. Este vorba despre bulion, făină, ulei, condimente, vopsea de ouă, orez, zahăr, vin dar şi carne de oaie sau berbec.

Aceasta trebuie păstrată la congelator. Restul alimentelor se cumpără cu câteva zile înainte de sărbători.

Mieii «exotici» iau faţa mielului românesc

Se apropie Paştele şi românii au început să-şi facă socoteli. Cumpărăm miel anul acesta sau nu? Pe piaţa românească, mielul din rasa ţurcană se vinde cu 10 lei kilogramul în viu, iar tăiat ajunge la 25 de lei per kilogram. Crescătorii s-au orientat tot mai mult, de câţiva ani, spre rasele de carne, obţinute prin încrucişarea ţurcanei româneşti cu rase din străinătate: cap negru german, merinos landschaf - rasa predominantă în Austria, sau dorper - oaia fără lână originară din Africa.

Ce poţi să cumperi înainte de Paşte
Ce poţi să cumperi înainte de Paşte

„Avem cap negru german, nu am dat la export rase încrucişate dar pe intern au mers foarte bine, se fac mai bine, greutatea o au mai bună, se acomodează bine”, spune Gheorghe Duşe, un crescător de oi din Sibiu. Concret, un miel venit pe lume la începutul lunii ianuarie, din rasa cap negru german, cântăreşte 26 de kilograme, la 2 luni, pe când unul din rasa ţurcană doar 17 kilograme, explică Marcel Andrei, un alt crescător sibian.

Tot la ferma sa, Marcel Andrei a încrucişat ţurcana noastră cu merinos landschaf, care e rasa predominantă pentru carne în Austria. Iar în urmă cu 5 ani, a dat 10.000 de euro pe 10 oi dorper, oaia fără lână originară din Africa.

Acestea s-au adaptat ceva mai greu, însă rezultatele sunt acum foarte bune. Iar carnea are un mare plus: gustul nu mai este cel specific, de oaie, ci se aseamănă cu gustul cărnii de vită. Diferenţele de preţ sunt ca şi inexistente. Mieii „exotici” se vând în viu cu 12 lei/kg, iar tăiaţi tot cu 25 de lei/kg, ca şi ţurcana românească. Mieii încrucişaţi vin şi cu alte avantaje pentru consumator: au carnea mult mai aromată şi mai lipsită de grăsime. (Ramona Găină)

Uite ce produse găseşti în magazine!

Ce poţi să cumperi înainte de Paşte
Ce poţi să cumperi înainte de Paşte

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net