Ce salariu are Cătălin Drulă și cum a ajuns în Ministerul Transporturilor: «Am trecut de la 7000 de dolari la....»

Ultima actualizare:

Cătălin Drulă, președintele interimar al partidului USR și fost ministru al Transporturilor în Guvernul lui Florin Cîțu, a fost invitat în cadrul podcastului lui Codin Maticiuc, pentru a explica cum și-a lăsat în spate cariera de pe Silicon Valley pentru a face politică în România.

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR Foto: Captură Video
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR Foto: Captură Video

Înainte să aibă cariera actuală, Cătălin Drulă era un antreprenorde succes, co-fondator al unor aplicații care în ziua de astăzi valorează zeci de milioane, însă atunci când s-a întors în țară a decis să se implice în politică.

De ce a ales Cătălin Drulă să intre în politică

În cadrul podcastului lui Codin Maticiuc, Drulă, care este tatăl a doi copii, a explicat de ce a ales acest traseu, făcând mai multe dezvăluri legate de ascensiunea sa politică.

Am fost olimpic la informatică. Am terminat liceul în 1999, era o sărăcie cruntă pe vremea aia. Olimpicii din generația mea încercau să intre la facultăți din Statele Unite, din Canada, cam ăsta era drumul standard.

Am fost primit la Universitatea din Toronto cu o bursă. (..) M-am întors în 2005 în țară. Și fiind aici implicat în mai multe proiecte antreprenoriale, nu eram foarte mulțumit de cum merg lucrurile.”, a spus el.

Așadar, a început să se întrebe de ce nu sunt drumuri în România, fiind pasionat de domeniu, unde, de altfel, a ajuns și ministru.

Unul dintre domeniile care mă pasionează e acesta unde am ajuns și ministru: drumurile. De ce noi nu avem drumuri? Nu avem autostrăzi.. O vreme, m-am gândit că e din cauză că nu avem bani și după aceea am intrat în Uniunea Europeană și știam că sunt câteva miliarde de euro care trebuiau să se transforme în autostrăzi, dar nu se întâmpla nimic. De aici a început implicarea mea civică. Pe la începutul anilor 2010.”, a mai explicat Cătălin Drulă.

Acesta a cumpărat drone la un moment dat și plătea chiar piloți de avioane pentru a survola peste șantierele în lucru și a arăta modul lent în care decurg lucrările drumurilor. „Domeniul era foarte opac. Ni se spunea mereu că se lucrează. Și atunci am devenit o voce foarte credibilă (după ce a făcut acel demers n.r)”, a adăugat el.

Ce salariu are Cătălin Drulă în prezent

Pentru că avea multe idei referitoare la acest domeniu, i-a trimis un mail lui Dacian Cioloș, iar ulterior a ajuns consilier în Guvern. În USR a intrat în 2016. Întrebat fiind cum de a renunțat la afacerile și proiectele sale din străinătate, în valoare de zeci de milioane, în favoarea politicii din România, Drulă a dezvăluit și ce salariu are în prezent, având funcția de deputat.

Acesta a explicat că atunci când a intrat pentru prima oară în politică a trecut de la un salariu de 7000 de dolari la suma de 4000 de lei, atunci când a făcut parte din guvernul tehnocrat al lui Cioloș. În prezent, salariul său de deputat se ridică la suma de 11 000 de lei.

Cât despre ce ar face dacă ar ajunge mâine la putere, Drulă a explicat că ar schimba pensiile speciale. „Sunt oameni care au pensii de 10 000 de euro pe lună, deși au lucrat la stat, și alți oameni se chinuite cu 1000 de lei pe lună. E o inechitate majoră.”, a mai spus el.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net