Ce se întâmplă cu asigurările auto, după protestele transportatorilor și fermierilor

După 10 zile de proteste la marginea Capitalei și cu vămi blocate către Ucraina, sau în Portul Constanța, autoritățile încep să rezolve o parte dintre solicitările fermierilor și transportatorilor nemulțumiți. Prima victorie, chiar dacă poate părea minoră, ține de modificarea tarifelor RCA pentru posesorii de camioane.

O nouă zi de proteste al agricultorilor în centrul Timișoarei FOTO Ștefan Both

Vineri, 19 ianuarie a fost agitație mare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Cu protestele la marginea Capitalei, guvernanții s-au văzut nevoiți să facă unele concesii și au cam băgat pumnul în gura celor de la ASF, pentru a-i determina să mai „tempereze” tarifele la RCA.

„ ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR)  a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările și completările ulterioare”, este anunțul postat ieri pe site-ul ASF.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net