Ce se întâmplă cu facturile românilor? Anunțul important făcut de ministrul Energiei

Vești bune pentru români! Începând cu luna viitoare ar trebui să începem să observăm prețuri mai mici la gaze și energie electrică, pentru cazurile în care există un plafon mai ridicat, de 1,3 lei pe KWh. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit pe larg despre acest subiect.

Prețurile ar trebui să scadă de luna viitoare / foto: Shutterstock
Prețurile ar trebui să scadă de luna viitoare / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost întrebat în timpul unei conferințe dacă se ia în calcul posibilitatea ca plafoanele să fie modificate. Acesta a declarat că, în acest moment, nu se ia în calcul modificarea acestora, iar de luna viitoare ar trebui să observăm prețuri mai mici la facturi.

„În acest moment nu. Evaluăm efectele actului normativ pe care abia l-am adoptat şi care, aşa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulţi români (...) Important este că preţurile în facturi sunt la fel sau scad. Pentru foarte mulţi români, mai ales la gaze, cu siguranţă vor exista scăderi pe care le vor constata de luna viitoare, iar la energie electrică mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh, care este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piaţă”, a explicat Sebastian Burduja, potrivit sursei citate.

Ce se întâmplă cu facturile românilor

Pe data de 28 martie, autoritățile din țara noastră au adoptat Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022. Aceasta presupune eliminarea taxei pe Soare pentru prosumatori, iar schema de sprijin pentru consumatorii de energie electrică și gaze naturale a fost actualizată. În plan practic, această ordonanță ar trebui să ducă la scăderi ale prețurilor, de-a lungul următoarelor 12 luni.

„Astăzi, Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, modificări ale OUG 27 care vor duce la scăderea preţului cu care producătorii vând fără a fi supraimpozitaţi de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh pentru energie electrică, respectiv de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh pentru gaze naturale. Aceste valori au fost stabilite în urma unor analize minuţioase ale pieţelor de energie şi în urma consultărilor cu toţi actorii din sector”, era menționat la acel moment, conform sursei citate, într-un comunicat al ministerului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net