Ce se întâmplă în mintea noastră când auzim „Te iubesc”?

Ultima actualizare:

    Gesturile tandre și cuvintele „te iubesc” nu trebuie să lipsească din comportamentul nostru zilnic
Gesturile tandre și cuvintele „te iubesc” nu trebuie să lipsească din comportamentul nostru zilnic

„Te iubesc” sunt două cuvinte fermecate. Psihologii spun că nu e vorba doar de un simplu clişeu, pe care îl spunem când suntem fericiţi. „Te iubesc” are o putere atât de mare, încât activează întreg sistemul neurologic din creierul nostru şi generează o stare euforică la nivelul întregului corp.

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut drept „Antrenorul Minţii”, iubirea este, în fapt, şi cea mai puternică emoţie măsurată de cercetători, pe care corpul nostru o poate manifesta. Dar aceasta nu vine din minte, ci este doar coordonată de către minte.

Iubirea produce în noi o forță atât de mare, încât toate cele cinci simțuri fizice își măresc intensitatea. Gustul este altul, atingerile mai intense, privirea mai ageră și vigilentă, auzul mai calibrat și mirosul mai fin. Studiile declară că procesele de memorare, amintire și inovație, în timpul unei relații de iubire devin mult mai facile și deschizătoare de noi oportunități în viață.

Psihologul Alexandru Pleșea
Psihologul Alexandru Pleșea

Mai mult, specialistul consideră că iubirea este singura stare care îl conduce pe om să observe ce puteri are de fapt, însă gândurile, obiceiurile şi chiar prejudecăţile noastre ne împiedică să o trăim intens şi pe termen lung.

„Iubirea, ca stare, o avem genetic întipărită în fiecare dintre noi, este substanţa primă din care suntem clădiţi, însă mintea noastră a generat un sistem alternativ, care estompează sau remodelează fluxul de iubire care ne curge prin fiecare celulă a corpului nostru. Acest sistem alternative, construit artificial de creier, care a primit aceste învăţături de la societatea contemporană, ne împinge spre iubire unilaterală, spre iubire condiţionată şi spre orgolii în dragoste. Această stare duală în care trăim – iubirea înseamnă libertate totală / iubirea implică condiţii – experimentăm confuzia, stresul şi stările de anxietate şi ne este foarte greu să vedem şi să experimentăm acest sentiment în starea lui pură. Iubirea are nevoie să fie înțeleasă ca fiind neschimbătoare, necondiționată de gânduri, nu fluctuează și nici nu depinde de factorii externi. Ea fiind un proces al inimii, și nu al gândurilor. Gândurile sunt de fapt obișnuința minții, care de cele mai multe ori distrug căsnicii, relații, colaborări etc”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Primul „Te iubesc” înseamnă aprobarea sentimentelor. „Te iubesc” spus în timpul unei relaţii lungi, înseamnă confirmarea primului „Te iubesc”

Simbolul sentimentului de iubire, în toată convenţia noastră socială, este expresia „Te iubesc”, iar implicaţiile acesteia au depăşit cu mult graniţele sale iniţiale.

În acelaşi timp, psihologul afirmă că poveştile de dragoste aflate la început sunt guvernate de iubire pasională, care activează o cantitate mare de oxitocină – hormonul fericirii şi al ataşamentului, iar primul „Te iubesc” pe care îl spunem persoanei dragi va fi perceput la nivel mental ca fiind aprobarea şi acceptarea sentimentelor.

„Te Iubesc” va duce omul dintr-o stare fizică într-una pur spirituală. Cu cât repetarea cuvintelor „Te Iubesc” va fi confirmată unul altuia, cu atât mai mult omul va fi readus la starea inițială, puternică și transcendentală pe care a avut-o la prima auzire a acestor cuvinte.

“Învățarea repetării cuvintelor  <<Te iubesc>> către persoanelor dragi devine o expresie cu putere atât de mare, atât din punct de vedere emoţional, cât şi mental, încât poate învinge toate filtrele mentale care împiedică iubirea să se manifeste la nivelul cel mai înalt. Spuneţi-le des părinţilor, bunicilor, fraţilor, verişorilor, soţiilor, soţilor, iubiţilor şi iubitelor acest <<Te iubesc>>, deoarece depresiile, supărările şi toate stările negative produse de creier, pot dispărea instantaneu datorită acestui mic impuls. Percepția pe care o vedem de la cei care spun des <<Te Iubesc>> este construită în jurul stărilor de fericire, venită din bunăvoință  și din ajutor nelimitat, milă, iertare și înțelegere fără judecată”, încheie psihologul Alexandru Pleşea.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net