Ce spune Nelu Tătaru despre o nouă carantină în România: "Nu ne mai permitem lockdown!"


    Nelu Tătaru susține că oamenii trebuie să fie mai conștincioși în respectarea regulilor de distanțareFoto: Arhiva Click!
Nelu Tătaru susține că oamenii trebuie să fie mai conștincioși în respectarea regulilor de distanțareFoto: Arhiva Click!

Numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut alarmant în ultima perioadă, în România. De vină ar fi, în mare parte, nerespectarea unor reguli destul de simple: purtarea măștii în spațiile închise, aglomerate sau publice și distanțarea socială. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că România ”nu îşi mai permite un lockdown”. deci oamenii ar trebui să înțeleagă că singura șansă este respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

”Nu ştiu dacă îşi mai permite România, doar dacă ne mai permitem fiecare dintre noi. Gândiţi-vă că în acest moment noi avem o transmitere comunitară care dacă în unele localităţi este cu o creştere progresivă, în unele localităţi deja avem exponenţială. Cred că nimeni nu îşi mai permite un lockdown. La fel, fiecare dintre noi avem nişte reguli pe care trebuie să le respectăm. Avem nişte spitale care în acest moment lucrează cu acelaşi personal de şapte luni de zile. Avem o capacitate pe care noi o mărim, ca şi paturi de terapie intensivă, ca şi paturi pentru spitalele suport COVID, dar personalul rămâne acelaşi, care este detaşat de la o unitate la alta. Haideţi să ne gândim la fiecare dintre ei, ca copii, la bătrâni în momentul în care ne întrebăm dacă ne mai permitem. Nu ne mai permitem lockdown, după cum nu ne mai permitem nici să nu respectăm nişte reguli”, a declarat ministrul Sănătăţii, într-o intervenţie telefonică  avută duminică, la Digi 24.

Acesta a mai precizat că medicii de terapie intensivă sunt ajutaţi de rezidenţi, dar că există un deficit în ceea ce priveşte numărul medicilor care pot lucra în secţiile ATI, în condiţiile în care necesarul este de un medic la două paturi de ATI. Tătaru a declarat că pentru rezidenţiat a fost crescut ”la maxim” numărul de locuri pentru specializări precum ATI, epidemiologie, sănătate public, boli infecţioase, igienă, dar că trebuie să ”avem grijă” de specialiştii pe care România îi are.

Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
pantofi jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
arsenie boca jpg
Delta Dunării FOTO ARBDD jpg
Violul mutilează sufletul pe viaţă
image
image
image
image
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image png
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
arsenie boca jpg
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg