Cea mai complexă autostradă în lucru din România a ajuns la 70%. Încă un tronson intră în lucru

Autostrada Sibiu-Pitești, cea mai grea și mai complexă autostradă din România, la care se lucrează de 30 de ani, intră într-o nouă etapă. Conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, autostrada este finalizată aproape 70%, iar din toamnă urmează noi licitații.

Sorin Grindeanu a făcut anunțul 

Lucrările la Autostrada Pitești-Sibiu au ajuns la 70%. Foto: Facebook
Lucrările la Autostrada Pitești-Sibiu au ajuns la 70%. Foto: Facebook

„Când am venit la Ministerul Transporturilor, am venit să vorbesc și despre Sibiu-Pitești. Despre traversarea Carpaților se vorbește de peste 30 de ani, de la Revoluție. Când am venit la Ministerul Transporturilor, din cele 5 loturi de pe traseul Sibiu-Pitești, pe 3 din ele nu erau semnate contractele, dar noi construiam autostrada de 30 de ani... Acum, cu studiul de fezabilitate finalizat, în toamnă, intrăm în licitație.

Nu avem cum să anticipăm ce zice studiul de fezabilitate. Ceea ce am făcut important cu studiul de fezabilitate este că, din costul imens care era - în jur de 8 miliarde de euro - , soluțiile adoptate și discutate cu proiectanții au dus la înjumătățirea sumei.

Să așteptăm studiul de fezabilitate, la toamnă, și aflăm prețul, durata și așa mai departe", a anunțat ministrul Sorin Gridneanu a finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Stadiul lucrărilor la Autostrada Brașov-Bacău

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, înaintea ședinței de Guvern de astăzi, că se vor aproba indicatorii tehnici pentru realizarea studiului de fezabilitate, în urma căruia se va realiza Autostrada A13 între Brașov și Bacău. Autostrada care va lega Transilvania de Moldova va avea 164 de kilometri, dar se va lega cu alte autostrăzi.

„Astăzi aprobăm indicatorii economici pentru sectorul Cristian-Ghimbav, din autostrada Ploiești-Brașov. Chiar dacă vorbim de doar 5 kilometri de autostradă, aceștia sunt foarte importanți pentru a face legătura atât cu autostrada Brașov-Făgăraș, cât și cu autostrada Râșnov-Cristian. Este, de fapt, un nou pas către construcția autostrăzii București-Brașov, atât de așteptată de noi toți”.

Toate contractele au fost semnate în mandatul actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar acum sunt în faza de implementare.

„Pas important pentru construirea unui nou sector din Autostrada Ploieşti-Braşov (A3)! Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, indicatorii tehnico - economici pentru sectorul de Autostradă Cristian- Ghimbav (în zona Municipiului Codlea).

Valoarea alocată pentru construirea celor 5,18 km este de 879,89 milioane de lei (inclusiv TVA), sumă alocată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Construirea acestui nou sector este estimată la 24 de luni, după semnarea contractului”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

El a mai spus că pe sectorul Cristian- Ghimbav care se va adăuga secţiunii Râşnov - Cristian (6,3 km) aflată deja în circulaţie se vor construi inclusiv:

- 1 pod peste râul Bârsa

- 1 pasaj peste autostradă, pe DJ 112B

- 2 pasaje pe bretelele nodurilor Cristian şi Codlea

- 2 noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740) la intersecţia autostrăzii existente Râşnov- Cristian cu DN 73G şi Nod Codlea (km 111+544) la intersecţia autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu)”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
pilot pixabay jpg
Louis Vuitton jpg
coriandru bun jpg
Plajă din Mamaia foto OPMCTA jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net