Undă verde pentru megaproiectul care leagă Moldova de Transilvania. Cine va construi cel mai așteptat drum
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, că CNAIR a desemnat câştigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate a Autostrăzii Braşov-Bacău. Această autostradă va asigura conexiunea între Moldova și Transilvania și va avea o lungime de 164 de kilometri.
Cine a câștigat contractul
„Restart pentru Autostrada Braşov-Bacău! CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul pentru contractul necesar finalizării studiului de fezabilitate al acestei noi autostrăzi. Contractul cu o valoare de 81,2 milioane de lei (fără TVA) va trebui finalizat în maximum 24 de luni pentru de proiectantul român desemnat câştigător”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.
El a mai spus că „acest contract va putea fi semnat după expirarea perioadei în care pot fi depuse contestaţii şi după soluţionarea acestora dacă va fi cazul”.
„Noua autostradă care va asigura conexiunea între Moldova şi Transilvania va avea o lungime estimată de 164 km”, a completat ministrul Transporturilor.
Proiectantul Consitrans a câștigat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău, a anunțat marți, 30 aprilie 2024, directorul general CNAIR, Cristian Pistol.
A treia licitație pentru finalizarea proiectării preliminare a fost lansată în urmă cu un an, iar desemnarea s-a făcut după aproape o jumătate de an de amânări, potrivit Economedia.
,,Am desemnat câștigătorul pentru contractul necesar finalizării Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău!
După semnarea contractului, CONSITRANS SRL va avea la dispoziție 81,2 milioane de lei (fără TVA) și maximum 24 de luni pentru completarea acestui Studiu de Fezabilitate. Autostrada Brașov – Bacău va avea o lungime estimată de 164 km și va asigura o nouă legătură între Moldova și Transilvania . Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și dupa soluționarea acestora,” a transmis Cristian Pistol.
Cele trei oferte au fost depuse de proiectanții Consitrans, Mega Muhendislik și Explan.
Luna trecută, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a explicat că întârzierea se explică și prin clarificările pe care le-a cerut CNAIR de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, contractul incluzând și studii geotehnice pe care până acum, CNAIR le solicita în etapa de proiectare.